SMART CITY

Liceeni de la „Tudor Vianu”, locul 3 la Campionatul Mondial de Robotică din SUA cu un robot de 54 kg

Concursul Mondial de Robotică a avut loc în St. Louis, Missouri, în perioada 27-30 aprilie, iar liceeni de la Colegiul „Tudor Vianu” au concurat sub numele echipei Autovortex România.

Echipa Autovortex, formată din 18 tineri, a creat un robot de 54 de kilograme, care a trebuit să finalizeze o sarcină ce se schimbă în fiecare an conform regulilor concursului, folosind set standard de piese, plus orice piese suplimentare off-raft sau piese personalizate. Tinerii români au avut posibilitatea să facă alianţe în finale cu cele mai puternice echipe de robotică din America.

Pentru a ajunge să concureze la St. Louis, Autovortex a participat şi a trecut prin mai multe etape dure de calificare, ocupând locul întâi la competiţii din Germania, Olanda, Rusia şi Coreea de Sud.

Părinţii tinerilor câştigători speră să fie înfiinţat în România un astfel de program naţional în care copiii să se poată dezvolta în domeniu şi să preia know-how-ul de la specialiştii români.

Campionatul Mondial de Robotică, organizat în Statele Unite ale Americii prin programul FIRST, încurajează tinerii din întreaga lume să îmbrăţişeze ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica (STEM) pentru a-si crea viitoare cariere educaţionale şi profesionale.

Sursa: news.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button