Libidoul scăzut la femei este o problemă fizică a creierului, arată un studiu

de:
26 oct. 2010
3 Afișari
Libidoul scăzut la femei este o problemă fizică a creierului, arată un studiu

Cercetători americani susţin că imaginile obţinute la tomograf în cazul femeilor cu libido scăzut arată diferenţe clare de funcţionare ale creierului faţă de cele obţinute în cazul femeilor cu apetit sexual normal, arată BBC. Problema ar fi, deci, una de ordin fizic, nu doar psihic. Măsurătorile au fost făcute în timp ce femeilor analizate le-au fost proiectate imagini cu încărcătură erotică.

Un purtător de cuvânt al ONG-ului Relate susţine însă că ceea ce au obţinut cercetătorii este doar o imagine a libidoului scăzut aşa cum se manifestă el în creierul femeilor, nu o imagine a cauzei acestuia.

Studiul a fost efectuat la Universitatea de stat Wayne din Detroit şi prezentat conferinţei Societăţii Americane pentru Medicină Reproductivă din Denver. Autorul studiului, Dr. Michael Diamond, a declarat că studiul său a dezvăluit că libidoul scăzut la femei este o problemă fizică, determinată de slabul flux sangvin în anumite regiuni ale creierului, mai exact în cortexul insular.

19 femei cu probleme de libido au fost tomografiate, iar rezultatele obţinute asupra creierelor lor au fost comparate cu cele obţinute la şapte femei cu o viaţă sexuală normală.

Cookies