Liberalul Ciprian Ciucu, împotriva alianței PNL cu PSD. Primarul S6 cere USR București păstrarea majorității locale. Clotilde Armand a reacționat imediat

22 nov. 2021
172 Afișari
Liberalul Ciprian Ciucu, împotriva alianței PNL cu PSD. Primarul S6 cere USR București păstrarea majorității locale. Clotilde Armand a reacționat imediat
Ciprian Ciucu, împotriva alianței PNL cu PSD. Primarul din S6 cere USR București păstrarea majorității locale. Clotilde Armand a reacționat imediat. sursa foto: Facebook Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că a votat luni, în cadrul BPN al PNL împotriva alianței liberalilor cu PSD pentru guvernare. Mai mult, primarul din S6 cere USR București să păstrarea majoritatea locală și să nu aleagă calea opoziției. Clotilde Armand a reacționat imediat și a venit cu un răspuns pentru primarul edilului.

Primarul Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, spune că este total împotriva alianței dintre PSD și PNL pentru formarea noului Guvern, cu toate că negocierile au fost deja încheiate și totul a fost stabilit.

Am votat și m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului politic Național al PNL, împotriva alianței care se prefigurează la guvernare. Am cerut în ședințele anterioare și astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune o de sus în jos o astfel de alianță și că primarii sunt liberi să își decidă, împreună cu propriile organizații locale, propriile majorități. Acest lucru mă bucură în contextul situației politice din București.

În ceea ce mă privește, voi milita pentru menținerea alianței la nivelul Primăriei Generale și a Primăriilor de Sector cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020. Așa este normal, așa trebuie să facem, a transmis Ciprian Ciucu pe Facebook.

Citește și Războiul Galben din București. În ziua cu desemnarea noului premier, PNL stă să explodeze. “Cîțu joacă poker până și cu banii de pensii, să-și dea demisia!”

Ciprian Ciucu cere USR București să păstreze alianțele la nivel local

Totuși, primarul spune că a primit confirmarea că la nivel local nu se impun astfel de alianțe cu social-democrații, așa că cere USR București să nu se ducă în opoziției și să nu provoace rupturi artificiale din această cauză.

Fac un apel la Președintele USR, la președintele USR București și la președinții organizațiilor de sectoare ale USR să nu provoace rupturi artificiale în București și apoi să urmeze calea mai ușoară a opoziției.
Fac un apel și la colegii mei din conducerea Sectoarelor, ca în contextul schimbărilor guvernamentale, să nu facă gesturi bruște și chiar să dialogheze mai mult decât au făcut-o până acum cu cei cu care ne-am însoțit în campania electorală, mai transmite edilul Primăriei Sector 6.

Apel și către Nicușor Dan

Nu în ultimul rând, Ciprian Ciucu face un apel și către primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe care îl roagă să formeze pe baze autentice un dialog cu PNL și USR din București, mai ales că a fost susținut de cele două organizații în alegerile locale de anul trecut.

Fac un apel și către Primarul General să pună pe baze autentice dialogul cu organizațiile PNL și USR din Bucureşti și să reevalueze cum se poziționează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susținut în campania electorală și să se asigure că cele agreate se întâmplă, spune primarul.

La final, despre sine, Ciucu spune că rămâne dedicat ideii de reformă și liberalism și vrea să promoveze o agendă reformistă și rațională pentru București, chiar dacă o parte dintre măsurile impuse nu vor fi populare.

„În ceea ce mă privește, rămân dedicat ideii de reformă și liberalism și intenționez ca, împreună cu Organizația PNL București, să promovăm cea mai reformistă și rațională agendă din acest mare oraș, chiar dacă o parte din măsurile pe care le vom susține vor părea nepopulare!”, își termină Ciucu lungul mesaj de pe Facebook.

Reacția lui Clotilde Armand nu a întârziat să apară

La scurt timp după publicarea acestui mesaj, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a venit cu o reacție printr-un comentariu. Armand îl felcită pe Ciprian Ciucu pentru inițiativă și îi transmite că are toată susținerea sa în păstrarea majorității locale.

Bravo! Milităm pentru același principiu. Putem să reușim ceea ce am promis în urmă cu un an. Măcar în Capitală. Aveți toată susținerea mea, a transmis Clotilde Armand pe Facebook.

Cookies