Liber la petreceri de Crăciun și Revelion. În ce condiții se pot desfășura

08 dec. 2021
235 Afișari
Liber la petreceri de Crăciun și Revelion. În ce condiții se pot desfășura
Liber la petreceri de Crăciun și Revelion. În ce condiții se pot desfășura

Crăciunul și Revelionul pot fi sărbătorite normal în acest an în România. Noaptea de Anul Nou poate fi sărbătorită în stradă unde nu există limită de persoane, doar recomandări legate de protecția sanitară. Restaurantele au primit dreptul de a fi deschise toată noaptea, cu limitare însă a numărului de participanți.

Restricțiile de circulație au fost ridicate pentru nevaccinați în România pentru nopțile de Crăciun și Revelion. Petrecerile în stradă din noaptea de Revelion sunt permise, fără să existe un număr maxim de persoane, a anunțat marți seară, șeful DSU, Raed Arafat, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în care s-a decis relaxarea restricțiilor de sărbători.

Restaurantele pot fi deschise toată noaptea

În nopțile de Crăciun și Anul Nou nu vor fi restricții privind ora până la care vor putea funcționa restaurantele, iar accesul se va face cu certificat de vaccinat, cu un test sau cu dovada trecerii prin boală. Petrecerile de Crăciun și Revelion din restaurante vor putea fi organizate cu ocuparea a maximum 50% din spațiul în care se desfășoară și se vor putea întinde pe tot parcursul nopții.

„Se permite să fie activităţi specifice nopţii de An Nou, dar organizatorii au responsabilitatea să se asigure că se respectă măsurile de sănătate publică: masca şi alte măsuri de sănătate publică. Nu există acolo impus un număr maxim. (…) La restaurant nu avem cum să purtăm mască. Asta se ştie foarte bine. Capacitatea va fi de 50% maxim, dar cu certificat de vaccinat, trecut prin boală sau testat”, a declarat Raed Arafat, citat de Digi24.

Hotelurile pot caza la maximum de capacitate

Raed Arafat a mai anunțat că se ridică limita de cazare la hoteluri, iar accesul se va permite inclusiv persoanelor testate COVID.

„Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, a mai spus șeful DSU.

Nunțile și botezurile, interzise. Petrecerile de sărbători sunt o excepție

CNSU nu a ridicat și restricțiile pentru nunți, botezuri și alte evenimente private. Acestea rămân interzise.

„Se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise și desfășurarea acestora în condițiile punctelor”, se arată în decizia CNSU.

 

 

Cookies