Liber la cumpărat ANL-urile din cartierul „Constantin Brâncuşi”

de:
29 mart. 2011
3 Afișari
Liber la cumpărat ANL-urile din cartierul

Apartamentele situate în cartierul ANL „Constantin Brâncuşi” vor putea fi cumpărate atât cu credit bancar, cât şi cu bani cash. În cazul în care chiriaşii plătesc avans şi nu obţin finanţarea necesară de la bancă, aceştia îşi vor putea recupera banii integral, fără a plăti penalităţi.

„Juridic vorbind suntem într-un impas tehnic. În promisiunea de vânzare-cumpărare se precizează că, dacă primitentul cumpărător nu achiziţionează locuinţa, nu îl penalizăm şi îi dăm toţi banii înapoi. Să se precizeze tot acolo şi cine plăteşte taxele la notar”, a punctat Mihai Bogdan Dina, consilier local din partea PNL la Sectorul 6. Potrivit deciziei aleşilor locali, avansul va putea fi recuperat de către chiriaş în termen de două luni de la plata lui.

„Aceste contract de vânzare-cumpărare nu este un business făcut de Primăria Sectorului 6. Ce drept am eu să-i reţin aceşti bani unui tânăr de 35 de ani care bate, de ani de zile, la uşile consilierilor locali pentru a-şi cumpăra o casă?”, a replicat Sorin Ganciu, directorul cartierului „Constantin Brâncuşi”.

Tarifele de vânzare a locuinţelor ANL, valabile pentru anul în curs, nu au fost deocamdată comunicate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Însă, după cum susţine şeful complexului ANL din Sectorul 6, acestea se vor situa în jurul sumei de aproximativ 450 de euro pe metru pătrat. „De principiu, preţul se calculează după valoarea medie de înlocuire comunicată de MDRT din care se scade amortizarea şi se adaugă 1% cheltuielile administraţiei locale”, a precizat pentru B365.ro directorul Ganciu.

Preţurile locuinţelor variază între 20-27.000 euro, în funcţie de suprafaţă

Conform sursei citate, pentru o garsonieră, preţul orientativ pe care vor trebui să îl plătească chiriaşii care doresc să îşi cumpere locuinţa, se ridică la aproximativ 20.000 euro, în timp ce pentru un apartament cu două camere va fi necesară suma de 27.000 euro.

Banii obţinuţi din vânzarea ANL-urilor vor intra în contul Ministerului Dezvoltării, cu excepţia unui procent care va rămâne la bugetul Sectorului 6 pentru a acoperi cheltuielile de perfectare a actelor de vânzare-cumpărare.

Cartierul ANL „Constantin Brâncuşi” include 30 de blocuri de locuinţe cu chirie pentru tineri, însumând circa 1.700 de apartamente. În urmă cu doi ani, zeci de chiriaşi au ieşit în stradă fiind nemulţumiţi de faptul că plăteau foarte mult la întreţinere. Locatarii s-au arătat revoltaţi şi de faptul că li s-a cerut să plătească fondul de rulment, ei nefiind proprietari, să plătească salariile femeilor de serviciu şi a fochiştilor, aceştia fiind angajaţi ADP, de faptul că în zonă sunt foarte mulţi câini şi că, în general, nu li se explică pe ce dau banii.

Cookies