Let’s do curățenie în Parcul Plumbuita, București! E mobilizare la dereticat parcul de pe malul Colentinei, monument istoric al orașului

14 sept. 2023
829 afișări
Let's do curățenie în Parcul Plumbuita, București! E mobilizare la dereticat parcul de pe malul Colentinei, monument istoric al orașului
Let's do curățenie în Parcul Plumbuita, București! E mobilizare la dereticat parcul de pe malul Colentinei, monument istoric al orașului | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 2

În acest weekend, bucureștenii sunt invitați să ia parte la o acțiune de curățenie în Parcul Plumbuita din Sectorul 2. Evenimentul are loc cu ocazia „Zilei de Curățenie Națională” care, de asemenea, se desfășoară simultan în 191 de țări.

Bucureștenii sunt așteptați în Parcul Plumbuita la o acțiune de ecologizare din acest weekend

Sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 9:00, bucureștenii sunt invitați să participe la o acțiune de curățare în Parcul Plumbuita, anunță Primăria Sectorului 2 pe Facebook.

Suntem o comunitate si te invitam sa nu stai deoparte când vine vorba de protejarea mediului înconjurător.

Sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 9:00, te invităm în Parcul Plumbuita să acționăm împreună pentru o misiune comună: un oraş mai curat.

Evenimentul este organizat de Asociația „Let’s Do It, Romania!” cu ocazia „Zilei de Curățenie Națională”, iar organizatorii promit că va fi cea mai mare acțiune de ecologizare din Sectorul 2.

Vino şi tu alături de Asociația Let’s Do It, Romania! să participi la cea mai mare acțiune de ecologizare din Sectorul 2. Ne unim forţele pentru binele superior al comunității şi al mediului înconjurător, transformând Parcul Plumbuita într-o oază de relaxare.

Această acţiune de ecologizare are loc simultan în 191 de țări și reunește în total milioane de voluntari. Doar în România sunt așteptați mii de voluntari sâmbătă, în toate marile orașe ale țării, oameni dornici să facă fapte bune.

Persoanele care își doresc să participe în cadrul acestui proiect și să se alăture echipei de voluntari, se pot înscrie pe site-ul Let’s Do It, Romania!, AICI sau apelând la numărul de 0726.802.635 pentru informații suplimentare și înscriere.

Parcul Plumbuita – monument istoric

Parcul Plumbuita se află în cartierul Colentina din Sectorul 2 al Capitalei, fiind amplasat pe malul Lacului Plumbuita, care face parte din salba de lacuri a râului Colentina. Parcul este declarat monument istoric, având codul B-II-a-B-18444.

În incinta parcului se află două obiective arhitecturale istorice foarte importante din București, mai exact:

  • Mânăstirea Plumbuita, ctitorie din secolul XVI a lui Petru cel Tânar,
  • Palatul Ghica Tei, ridicată de domnitorul Grigore Dimitrie Ghica în 1822.

Astăzi se face curățenie pe Calea Moșilor

Primăria Sectorului 2 le reamintește bucureștenilor că astăzi (14 septembrie) se face curățenie pe Calea Moșilor, între Bucur Obor și Bd. Carol I, pe sensul către Bucur Obor. Șoferii sunt rugați să nu-și lase mașinile parcate în această zonă.

Acțiunea de curățare are loc în intervalul orar 10:00 – 17:00 și se va face pe Calea Moșilor, între Bucur Obor și Bd. Carol I, pe sensul de mers spre Bucur Obor.

În urmă cu două săptămâni, PS2 a făcut curățenie generală tot pe Calea Moșilor, între Bucur Obor și Bd. Carol I, pe sensul de mers către Bd. Carol I.

Echipele Primăriei Sectorului 2 vor acționa mecanizat, folosind utilaje și vor curăța carosabilul până la bordură. Curățenie se va face și pe trotuare, de aceea PS2 îi roagă pe bucureștenii care parchează în această zonă să nu lase mașinile în parcare.

La fel ca și la operațiunile desfășurate în săptămânile anterioare, ne dorim să ne sprijiniți acțiunea de spălare a străzilor, astfel încât să se desfășoare fără obstacole și fără mașini parcate pe carosabil, transmite PS2.

În cazul în care șoferii nu vor ține cont de anunțul făcut de Primărie și nu vor muta mașinile, riscă să fie amendați.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies