L’Étape Romania by Tour de France revine la București pe 1 septembrie. Pasionații de ciclism se pot înscrie deja la eveniment

05 iun. 2024
221 afișări
L’Étape Romania by Tour de France revine la București pe 1 septembrie. Pasionații de ciclism se pot înscrie deja la eveniment
L’Étape Romania by Tour de France revine la București pe 1 septembrie. Pasionații de ciclism se pot înscrie deja la eveniment. Sursa foto: L’Étape Romania by Tour de France

Pe 1 septembrie 2024, în București, are loc competiția L’Étape Romania by Tour de France. Pasionații de ciclism se pot înscrie deja, iar organizatorii anunță că locurile sunt limitate.

L’Étape Romania by Tour de France, la București, pe 1 septembrie

Competiția a ajuns la a treia ediție și se desfășoară pe 1 septembrie 2024 în centrul Capitalei. Race Village-ul va fi în Piața Constituției și va fi deschis atât participanților în competiție, cât și însoțitorilor și spectatorilor.

Pasionații de ciclism trebuie să știe că înscrierile au fost deschise oficial și se pot face AICI, online.  Organizatorii anunță că înscrierea persoanelor cu dizabilități este gratuită.

Sursa foto: L’Étape Romania by Tour de France
Sursa foto: L’Étape Romania by Tour de France

Turul Franței este cea mai cunoscută cursă de ciclism din întreaga lume și este urmărită an de an cu pasiune de peste două miliarde de fani de pe întreg mapamondul.

Evenimentul sportiv devenit legendă a debutat în 1903, iar conceptul L’Étape by Tour de France s-a născut în 1993, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori să trăiască această experiență unică. România s-a alăturat L’Étape by Tour de France în 2022, fiind cea de-a 20-a țară acceptată în această serie de evenimente la nivel internațional.

L’Étape Romania by Tour de France presented by Decathlon este singura competiție din România care oferă sentimentul unei curse de top mondial și este destinată tuturor cicliștilor: de la familii cu copii de minimum 8 ani și până la cicliști de performanță.

Evenimentul este deschis și pentru pasionații de Mountain Bike (MTB), iar cei mici vor beneficia de o reducere de 20%. Cicliștii de performanță care se înscriu în cursă vor avea un clasament dedicat.

Despre trasee

Traseele pornesc din imediata vecinătate a Pieței Constituției, de pe Bulevardul Unirii și vor străbate bulevarde importante, precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff sau Bulevardul Libertății, și vor avea obiective istorice și de interes, cum ar fi Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român.

Sursa foto: L’Étape Romania by Tour de France
Sursa foto: L’Étape Romania by Tour de France

Evenimentul are trei trasee:

  • City Adventure 14 KM – AICI se pot înscrie cei care au peste 8 ani;
  • The Ride 42 KM – AICI se pot înscrie cei care au minimum 15 ani;
  • The Race 85 KM – AICI se pot înscrie cei care au minimum 15 ani.

Taxa minimă de participare (Early Bird) valabilă până la finalul zilei de 19 iunie 2024 este de:

  • 165 de lei pentru City Adventure 14 km,
  • 190 de lei pentru The Ride 42 km,
  • 200 de lei pentru The Race 85 km.

Sâmbătă, 31 august 2024, participanții vor ridica kiturile de participare din Piața Constituției, iar duminică, 1 septembrie, se va da startul.

Celebrul tricou galben (Yellow Jersey), acordat câștigătorilor, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și hotărârii, va deveni marea provocare pentru cicliștii participanți. Primii trei cicliști amatori clasați în cursa The Race 85 km, la feminin și masculin, se vor califica pentru programul internațional L’Étape Championship și vor primi câte o invitație de a participa la celebra L’Étape du Tour din Franța, cea mai renumită competiție de ciclism din lume dedicată amatorilor, transmit organizatorii.

Cookies