Les Chaises / Scaunele

de:
27 mart. 2012
1 Afișari
Les Chaises / Scaunele

La invitaţia Institutului Francez din Bucureşti şi a Delegaţiei Wallonie-Bruxelles, regizorul de teatru belgian Alan Bourgeois aduce la Bucureşti Scaunele de Eugène Ionesco, într-o nouă interpretare, axată pe tehnica scriiturii teatrale a autorului. Spectacolul va avea o reprezentaţie la Teatrul Odeon-Sala Majestic vineri, 30 martie, de la ora 19.00.

Un cuplu izolat, ajuns la sfârşitul vieţii, într-o cameră goală, rememorează amintiri, într-un efort de a construi iluzia împlinirii. Cele două personaje îşi imaginează că au un mesaj important pentru omenire şi, cuprinşi în acest exerciţiu al imaginaţiei, sunt vizitaţi de diverse personalităţi din lumea întreagă. Camera goală se umple de obiecte acoperite de cearşafuri albe, care apoi dezvăluie scaune de forme diverse, foarte colorate, dar uzate, fantome burleşti ale amintirilor bătrânului.

Tânărul regizor belgian Alan Bourgeois a vrut să monteze Scaunele, această “farsă tragică”, cu doi actori tineri care să interpreteze cuplul de bătrâni: Isabelle Renzetti şi Rachid Benbouchta. Cei doi au o energie scenică debordantă, iar piesa se derulează într-un ritm efervescent, care surprinde tabloul satiric al cotidianului a doi bătrâni prinşi într-o fantasmă, între grotesc, angoasă, dar şi cu mult umor.

Durata spectacolului este de 75 de minute şi este organizat în parteneriat cu Délégation Wallonie-Bruxelles şi cu sprijinul Teatrului Odeon în cadrul lunii Francofoniei 2012.

Spectacolul este în limba franceză, fără traducere în limba română.

Preţul biletelor: 21,20 lei şi 12,72 lei

Cookies