BAZAR

Leonardo DiCaprio, mesaj pentru ROMÂNI: Bazinul râului Argeş, zonă ameninţată de defrişările ilegale

Voluntarii Greenpeace strâng gunoaie în pădurile din România, lângă lacul Vidraru, în bazinul hidrografic al râului Argeş – o zonă ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi distrugerea pădurii. Luna trecută, voluntari Greenpeace din 11 ţări (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început să carteze una dintre cele mai bătrâne păduri din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul României să o protejeze din punct de vedere legal„, a scris actorul, joi, pe contul său de Instagram.

Imaginea şi textul au primit 214.000 de aprecieri, iar numeroase comentarii susţin ideile expuse de actorul american în vârstă de 41 de ani.

Actorul american Leonardo DiCaprio, un susţinător înfocat al cauzelor ecologiste, militează de mulţi ani pentru protejarea planetei. În acest scop, actorul hollywoodian a înfiinţat Fundaţia Leoardo DiCaprio, în 1998, şi a produs documentarul „The 11th Hour”, potrivit căruia lupta împotriva încălzirii globale reprezintă principala provocare cu care se confruntă omenirea în lupta de protejare a mediului înconjurător.

În viaţa privată, Lenoardo DiCaprio a ales să implementeze o serie de măsuri ecologiste – se deplasează cu bicicleta, foloseşte doar automobile ecologice sau hibdrid, şi-a instalat panouri solare pe acoperişurile tuturor locuinţelor sale şi mănâncă doar produse alimentare din clasa „bio”.

Implicarea sa în cauzele ecologiste i-a adus recunoaşterea internaţională şi a fost desemnat Mesager al păcii pentru climă de către Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, în 2014. Celebrul actor a anunţat, pe 3 aprilie 2015, că se va lansa şi în domeniul hotelier bio şi eco, prin inaugurarea în 2018 a unui complex 100% ecologic, pe insula Blackadore Caye, situată în largul arhipelagului Belize din Marea Caraibilor.

De asemenea, DiCaprio face parte din consiliile de administraţie ale unor organizaţii ecologiste, precum World Wildlife Fund, Global Green USA, International Fund for Animal Welfare şi Natural Resources Defense Council.

Leonardo DiCaprio a câştigat, în 2016, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal graţie evoluţiei sale din lungmetrajul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant”, regizat de Alejandro González Iñárritu.

El s-a folosit de discursul său de mulţumire pe care l-a susţinut pe 28 februarie, la Los Angeles, după ce a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul „The Revenant”, pentru a lansa un apel general, prin care i-a îndemnat pe toţi oamenii de pe planetă să lupte pentru salvarea mediului înconjurător şi pentru limitarea încălzirii globale.

Aceasta a fost cea de-a şasea nominalizare la Oscar pentru Leonardo DiCaprio. Pe parcursul carierei sale prestigioase, starul hollywoodian a primit patru nominalizări pentru interpretare, pentru rolurile din filmele „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), „The Aviator” (2004), „Blood Diamond” (2006) şi „The Wolf of Wall Street” (2013), şi o nominalizare în calitate de producător, pentru filmul „The Wolf of Wall Street”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button