Leii Cămătarilor vor fi duși azi la Zoo

de:
26 feb. 2013
1 Afișari
Leii Cămătarilor vor fi duși azi la Zoo

Este vorba de patru lei, din care doi pui, ce vor fi duși la diverse grădini zoologice, dar și de doi urși pui, care vor fi duși, probabil, la adăpostul de lângă Zărnești, relatează România tv. 

Animalele vor fi tranchilizate înainte de a fi transportate.

Cămătarii vor fi amendați, deținerea de animale sălbatice fiind ilegală. Comisarii Gărzii de Mediu au spus că, din punct de vedere al hranei, condițiile în care erau ținute animalele corespundeau, dar nu și din punct de vedere al spațiului oferit animalelor. 

Mama fraţilor Cămătaru, cunoscută sub numele de Mimi Cămătăreasa, a spus luni că, dacă trebuie, predă de bună voie animalele sălbatice ale lui Nuţu Cămătaru, dar nu crede că reprezentanţii statului au cu ce să hrănească cei patru lei şi cei doi urşi deţinuţi de acesta.

Mimi Cămătăreasca a venit la ferma lui Nuţu Cămătaru la scurt timp după ce comisarii de la Garda de Mediu au ajuns la proprietatea acestuia pentru a verifica situaţia animalelor găsite de anchetatori în timpul percheziţiilor.

Ea a spus că, dacă va fi nevoie, animalele vor fi predate, însă nu crede că autorităţile au resurse materiale să hrănească leii şi urşii lui Nuţu Cămătaru.

Deținerea de animale sălbatice este ilegală, prin Leagea de Protecție a animalelor nr. 9/2008, fiind pedepsită chiar și cu închisoare, de până la un an. Totuși, faptul că familia Cămătaru deținea animale sălbatice se știa încă de la precedentele raiduri organizate de DIICOT la casele Cămătarilor. 

Cand nu-şi primeau banii inapoi, interlopii treceau la şantaj şi violenţe. Anchetatorii spun că Nuţu îşi ameninţa victimele cu cei leii pe care-i avea în curte. Mai mult, sub cuşca animalelor a fost amenajată o adevărată camera de tortură, unde ajungeau cei care cădeau în plasa Cămătarilor. La percheziţia efectuată ieri la el acasă au fost găsite maşini de lux dar şi o adevărată grădină zoologică cu urşi, lei şi cerbi carpatini.

Treptat, clanul a acaparat şi piaţa prostituţiei. Numeroase fete, foarte multe dintre ele minore, au ajuns în reţeaua Cămătarilor, unele fiind răpite direct de pe stradă. De proxenetism şi prostituţie se ocupa chiar mama Cămătarilor, ajutată de doi dintre fraţi.

De-a lungul timpului, gruparea fraţilor Cămătaru, din care făceau parte peste 500 de membri, a beneficiat de ajutorul unor oameni puternici: lideri politici, magistraţi, poliţişti, persoane publice.

Liderii grupărilor „Cămătarilor” şi „Sportivilor” şi locotenenţi ai acestora au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, care au emis în total 29 de ordonanţe de reţinere în urma audierilor începute vineri.

Cookies