ARHIVA B365

Legume la prețuri astronomice: Kilogramul de roșii, cât un gram de aur, într-o piață din Capitală

Pentru că iarna a fost relativ lungă, alte crudități vor apărea mai târziu pe tarabe, anunță stirileprotv.ro. De exemplu, roșiile, sunt doar din import, iar unele sortimente au prețuri astronomice. În piețele din zonele „selecte” ale Capitalei, legumele și fructele au prețuri amețitoare. În top conduc roșiile cherry, importate din Olanda, care se vând cu 150 de lei kilogramul – cam cât un gram de aur de 24 de karate.

„Nu are sens ca un kg de roșii să coste cât 6 kilograme de struguri. Este o nebunie”, spune, revoltat, Ștefan Ionescu, un client din Piața Dorobanților.

Citește și: Cum a lovit criza „piața bogătașilor”: nici Piața Dorobanți nu mai e ce a fost

În aceeași piață de fițe, o doamnă susține că vinde cartofi noi românești din zona Matca. „Prețul este 20 lei, dar e negociabil”, spune ea. Producătorii din județul Galați o contrazic, însă. „Mă enervează când alții vând sub numele de Matca. În această zonă nu sunt cartofi. Dacă au apărut în România nu pot fi decât din zona Dambovița”, a declarat Mircea Croitoru, președintele producătorilor de legume din Galați.

În Obor, însă, unde e mai mare concurența, prețurile afișate de comercianți sunt mai apropiate de realitate. Ridichile costă între 50 de bani și 4 lei, cartofii noi până-n 8 lei/kg, castraveții se vând cu 6-7 lei/kg, iar kilogramul de fasole verde e 30 de lei.

Roșiile autohtone vor apărea însă abia peste o lună. „Tot ce este e de import. Roșia românească iese abia după 21 mai încolo. A fost o iarnă mai lungă și mai dificilă, ba cald, ba frig”, a spus o vânzătoare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button