Legitimaţii RATB şi cartele Metrorex gratuite, pentru persoanele cu dizabilităţi din Sectorul 2

de:
11 feb. 2013
0 Afișari
Legitimaţii RATB şi cartele Metrorex gratuite, pentru persoanele cu dizabilităţi din Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a eliberat, de la începutul acestui an şi până în prezent, 224 legitimaţii RATB şi a decontat 510 cartele Metrorex pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, venind astfel în sprijinul celor ce doresc să se deplaseze la unităţile medicale de profil pentru susţinerea tratamentelor de specialitate.

De la începutul anului, au mai fost acordate cu titlu gratuit de către Primăria Sectorului 2 peste 620 de legitimaţii CFR şi auto, 4.690 de foi de călătorie pentru transportul interurban CFR şi 936 foi de călătorie pentru transportul interurban auto al persoanelor cu handicap aflate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Conform Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, persoanele cu dizabilităţi şi asistenţii personali ai acestora beneficiază de abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun, de suprafaţă şi subteran (RATB şi Metrorex), bilete gratuite de călătorie interurbane CFR şi auto, roviniete pentru persoanele cu handicap deţinătoare de autoturisme adaptate handicapului, roviniete pentru persoanele deţinătoare de autoturisme care au în îngrijire persoane cu handicap şi carduri de parcare pentru persoanele cu handicap.

Cei care vor să beneficieze de aceste gratuităţi pot depune documentele necesare pentru obţinerea acestor facilităţi la Registratura Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 2 (Str. Olari nr. 11-13) sau la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (Calea Moşilor nr. 229).

Cookies