ARHIVA B365

Legea referendumului, aprobată de Parlament. Pragul minim de prezenţă la urne: 30%

Legea referendumului a fost aprobată, miercuri, în Parlament. Prin această lege demiterea preşedintelui se poate face mai uşor. Aceasta este principala modificare a constituţiei, pe care majoritatea USL vrea să o facă în toamnă, informează România TV.

Legea nu va intra în vigoare acum pentru că opoziţia din PPDD şi PDL a anunţat deja că va contesta legea la Curtea Constituţională a României pentru că acest act normativ însemnă, practic, o nedreptate, aceştia precizând că legea fundamentală a ţării, Constituţia României, a fost modificată doar cu participarea cetăţenilor cu 50%.

Cei care se opun deciziei luate de Camera Deputaţilor privind legea referendumului pot ataca această lege, la Curtea Constituţională a României (CCR), în trei zile.

Pentru a intra în vigoare, proiectul adoptat iniţiat de către Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Bogdan Ciucă are nevoie şi de acordul final al lui Traian Băsescu, şeful statului având dreptul de a respinge o singură dată promulgarea legii, notează rtv.net.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button