Legea falimentului personal va fi aplicată din decembrie 2016

de:
23 dec. 2015
0 Afișari
Legea falimentului personal va fi aplicată din decembrie 2016

Aplicarea Legii privind insolvenţa persoanelor fizice va fi amânată până în decembrie 2016, a decis, miercuri, Guvernul. Legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice prevede ca orice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să îşi poată reeşalona datoriile, pe baza unui plan de redresare financiară, pe o perioadă de cinci ani.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a subliniat că, deşi „nu a dorit să amâne aplicarea legii, Guvernul a fost nevoit” să recurgă la această soluţie din cauza faptului că etapele procedurale pentru punerea în practică a actului normativ nu au fost parcurse, iar normele metodologice nu au fost gata. „S-a ajuns în această situaţie deoarece niciunul dintre paşii prevăzuţi de lege nu a fost parcurs. (…) Erau termene foarte clare legate de aceşti paşi”, a declarat Suciu, potrivit Mediafax. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că, la nivelul Executivului, a fost stabilit un plan de acţiune, pentru perioada următoare, astfel încât toţi aceşti paşi să fie făcuţi, una dintre etape referindu-se la constituirea comisiilor de insolvenţă, la nivel central, şi stabilirea onorariilor pentru administratorii judiciari ai datornicilor.

Cookies