Legea Capitalei, varianta Sorin Oprescu: Edilii de sector ar putea fi viceprimari, cu drept de veto în probleme financiare de sector

de:
30 ian. 2011
0 Afișari
Legea Capitalei, varianta Sorin Oprescu: Edilii de sector ar putea fi viceprimari, cu drept de veto în probleme financiare de sector

Punctul de vedere comun privind Legea Capitalei a fost că aceasta trebuie să fie una consensuală, nu conflictuală, în caz contrar putându-se schimba ori de câte ori se va schimba puterea, a spus Sorin Oprescu.

”Părerea mea este că nu cred că i se poate lua cetăţeanului dreptul de a alege la nivelul de sector. Primarii de sector trebuie  să fi prezenţi cu drept de vot în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), ceea ce înseamnă o creştere din punct de vedere numeric a consilierilor generali, de la 55 la 61. Primarii de sector ar putea primi funcţii de viceprimari. Este foarte important însă ca ei să aibă drept de veto când se iau hotărâri asupra dezvoltării destinelor de dezvoltare, dar şi financiare asupra sectorului respectiv”, a declarat primarul general.

Edilul-şef  a spus că referendumul privind Legea Capitalei va fi organizat cel târziu în luna mai a acestui an. ”Începem deja să formulăm un set de întrebări”, a spus Oprescu.

Primarul Sectorul1, Andrei Chiliman, a spus însă, după întâlnirea cu primarul general că referendumul ar trebui organizat mai devreme. ”Luna mai e prea îndepărtată, pentru că cei de la PD-L sunt foarte grăbiţi să treacă legea prin Parlament. Am recomandat primarului să îl organizăm în martie, cel târziu aprilie”, a precizat Andrei Chiliman.

Primarul general Sorin Oprescu, s-a întâlnit, duminică la prânz, cu edilii sectoarelor bucureştene, pentru a discuta problemele legate de Legea Capitalei, câinii vagabonzi şi situaţia RADET.

Cookies