ARHIVA B365

LEGEA BIG BROTHER. Proteste în Capitală şi în Cluj faţă de legea securităţii cibernetice

Protestarii din Capitală au făcut o plimbare în jurul Palatului Parlamentului chiar în momentul în Klaus Iohannis a fost investit în funcţia de preşedinte al României, scrie adevărul.ro.

În Piaţa Constituţiei unde protestează bucureştenii a ajuns şi senatoarea Irina-Cristina Anghel.

Şi în Piaţa Unirii din Cluj s-au strâns câteva zeci de persoane, protestul lor având acelaşi scop ca cel al bucureştenilor.

Cei care se opun acestei legi îi cer lui Iohannis fie să nu promulge legea şi să o întoarcă în Parlament, fie să sesizeze Curtea Constituţională.

CITEȘTE ȘI: Băsescu: Satisfacția mea după 10 ani de mandat – să aud PSD-iști bătrâni vorbind de stat de drept!

Baricadă pentru viață privată! STOP Legii SECURITĂȚII cibernetice! PROTEST DUMINICĂ, 21 DECEMBRIE

Principala revendicare a manifestanţilor e legată de articolul 17 din această lege care dă dreptul diferitelor instituţii ale statului – în special a serviciilor secrete – să obţină de la distribuitorii de internet accesul la informaţii private, fără a avea nevoie de mandat judecătoresc.

„Cerem Parlamentului României: dacă Preşedintele nu trimite legea către CCR, dar refuză să o semneze şi o trimite înapoi în Parlament pentru revizuire, să respecte litera şi spiritul Constituţiei române şi să modifice legea de aşa natură încât să împiedice în mod explicit posibilitatea ca această lege să fie folosită în mod abuziv şi discreţionar de către instituţiile beneficiare”, se mai arată pe o pagină de Facebook care anunţă protestul în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Mai mult, a fost creată şi o petiţie prin care se cere anularea acestei legi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button