ȘTIRI

Lectură la Lumina Felinarelor

Lectură la lumina felinarelor” este titlul programului de lecturi publice pentru tineret iniţiat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN.

Aflat la cea de-a doua ediţie, Programul „Lectură la lumina felinarelor” se va relua cu ocazia ajunului de Sânziene, în grădina interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti (monument de arhitectură, strada Icoanei nr.3-5, sector 2).

Participanţii la seara de lectură se vor putea bucura de lecturarea unor fragmente din romanul lui Mircea Eliade, „Noaptea de Sânziene”, un roman care problematizează ieşirea omului contemporan din timp, un roman în care erosul se amestecă cu istoricul şi metafizicul.

Atmosfera specială a evenimentului va fi data atât de arhitectura grădinii interioare a Şcolii Centrale din Bucureşti, cât şi de cvartetul „Bella Musica” al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Scopul Programului ARCEN este de a încuraja lectura şi dezbaterea de idei, de a încuraja tinerii să citească, să studieze şi să comenteze texte literare împreună cu prietenii şi/sau colegii, în spaţii non-formale. Programul „Lectură la lumina felinarelor” se doreşte a fi şi o alternativă de petrecere a timpului liber.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button