Lectori renumiți la Ziua Mondială a Osteoporozei

de:
15 oct. 2012
3 Afișari
Lectori renumiți la Ziua Mondială a Osteoporozei

Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează între 19-21 octombrie la București Ziua Mondială a Osteoporozei 2012. Evenimentul se desfășoară sub egida International Osteoporosis Foundation (IOF) și are ca partener principal Societatea Română de Osteoporoză și Boli Musculoscheletice (SROBMS). Acțiunile extinse pe 3 zile vor aduce împreună pacienți cu osteoporoză, familiile acestora și medici interesați de prevenirea, depistarea și tratarea osteoporozei.

Evenimentul debutează vineri, pe 19 octombrie, printr-o amplă conferință dedicată cadrelor medicale implicate în  diagnosticarea și tratarea osteoporozei. Sesiunea de prezentări va avea loc între orele 14 și 20, în București, la Crystal Pallace Ballrooms. Printre invitați se află prof. dr. Mihai BERTEANU, prof. dr. Horațiu BOLOȘIU, conf. dr. Elena COPACIU, dr. Andrea Ildiko GASPARIK, conf. dr. Daniel GRIGORIE, dr. Lucian George IVĂNUȚĂ, dr. Katarzyna MARESZ, prof. Gheorghe MENCINICOPSCHI, dr. Salvina MIHALCEA, Conf. dr. farm. Simona NEGREȘ, asist. univ. dr. Daniela OPRIȘ, conf. dr. Cătălina POIANĂ.  Aceștia vor aborda o varietate de teme legate de managementul și tratamentul osteoporozei și relația dintre medic și pacient. De pe agenda de prezentări nu lipsesc subiecte precum: monitorizarea pacientului cu osteoporoză în cabinetul medicului de familie; managementul durerii la pacienții cu osteoporoză, osteoporoza de la studii clinice, la practica curentă; decizii terapeutice în osteoporoza postmenopauză; tendinte actuale în managementul și tratamentul osteoporozei; producția de serotonină a oaselor; managementul eficient al osteoporozei la standarde înalte de calitate.

 

Sâmbătă, pe 20 octombrie, accentul cade pe informarea pacienților cu osteoporoză și a familiilor acestora. Sesiunea de prezentări pentru pacienți se va desfășura între orele 10 și 16, la Crystal Pallace Ballrooms (Calea Rahovei 198 A, sector 5 – zona Piața George Coșbuc). Temele au fost alese astfel încât să acopere complet gama de întrebări și obstacole cu care se confruntă cei diagnosticați cu osteoporoză. Printre altele, pacienții vor afla mai multe despre nutriția paleolitică (despre care va vorbi prof. Gheorghe Mencinicopschi), recuperarea medicală la domiciliu și natura asimptomatică a osteoporozei. Pacienții vor fi informați despre prevenirea căderilor și a fracturilor, dar și despre felul în care osteoporoza poate afecta calitatea vieții. Conf.dr. Daniel Grigorie, președintele Societății Române de Osteoporoză și Boli Musculoscheletice va susține o prezentare pe tema evaluării riscului de fractură prin testul FRAX, iar kinetoterapeutul Mirela Gruia va prezenta programul de exerciții fizice care ajută în terapia osteoporozei.

                  Printre lectoriicare se vor adresa pacienților și familiilor acestora se află Zsuzsa BARTHA, conf. dr. Delia CINTEZĂ, dr. Dorina Maria Fărcaş, dr. Andrea Ildiko GASPARIK, dr. Cristina ISAR/ Dr. Lucian George IVĂNUȚĂ, dr. Salvina MIHALCEA și dr. Mihaela UDRESCU.

                  Participanții la conferința de  sâmbătă vor beneficia și de testări gratuite pentru măsurarea riscului de fractură și vor primi vouchere cadou pentru un consult endocrinologic gratuit și 50% reducere la testul Dexa (Osteodensitometrie) pentru 3 segmente. Intrarea va fi liberă, pe baza înscrierii prealabile la [email protected] ; 0725.221.016 ; 021-317.09.43.

 

                  Duminică, pe 21 octombrie, ASPOR invită la sport toți bucureștenii. Mișcarea împotriva Osteoporozei,un program de activități fizice adaptat persoanelor cu osteoporoză, va avea loc în aer liber, în Parcul Lumea Copiilor din București, între orele 10:30-13:30 (intrarea de la Palatul Copiilor din parcul Tineretului). Aici, participanții vor putea asista gratuit și la un program artistic special, din care nu vor lipsi momente de dans și concertul unei trupe vocal-instrumentale.  Cei interesați vor putea face gratuit testul pentru măsurarea riscului de fractură. Evenimentul de duminică este organizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 4. PARTICIPARE GRATUITĂ. Pentru detalii și înscriere: [email protected] ; 0725.221.016, 021-317.09.43.

 

Detalii și pe pagina de Facebook a evenimentului

http://www.facebook.com/events/138651752944774

 

***

Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) – Asociație mixtă de pacienți și cadre medicale, ne-guvernamentală, înființată în 1998 la Târgu Mureș. În prezent are peste 1500 de membri și este membră a International Osteoporosis Foundation din 1999. ASPOR a câstigat premiile IOF în 1999, 2001 şi 2004. Din proiectele derulate: Conferința Națională ASPOR edițiile 2010, 2011; Revista Osteo-Info (ajunsă la numărul 31); cursul de certificare în osteodensitometrie organizat în colaborare cu Societatea Română de Medicină Fizică şi Recuperare; campanii de informare, prevenție – Iubește-ți oasele!; întâlniri periodice ale Grupurilor de Suport din cadrul ASPOR. www.aspor.ro 

 

Houston NPA – companie independentă specializată în comunicarea medicală și socială, dezvoltă proiecte și parteneriate pentru industria farmaceutică – asociații de pacienți – cadre medicale și profesioniști din sănătate – presă – public larg (concept&management de eveniment, consultanță PR, editare publicații, parteneriate proiecte europene). Mărci: Ghidul Pacientului Român 2010 și 2011, Pacient360 – publicații anuale pentru public larg, SaFrIna – evenimente premium de informare medicală, Farma Practic – evenimentele regionale dedicate farmaciștilor și asistenților de farmacie, Practic 12 MF – simpozion dedicat medicilor de familie, focus pe diagnostic precoce; NeuroPac/ReumaPac/ HepatoPac – evenimente regionale pentru asociații de pacienți. www.houston.ro

 

 

 

Cookies