Lecții gratuite de autopalpare a sânilor pentru femeile din București. Acestea au loc într-un centru comercial din Capitală

13 oct. 2021
156 Afișari
Lecții gratuite de autopalpare a sânilor pentru femeile din București. Acestea au loc într-un centru comercial din Capitală
Lecții gratuite de autopalpare a sânilor pentru femeile din București. Acestea au loc într-un centru comercial din Capitală

Începând de astăzi și până duminică, 17 octombrie 2021, bucureștencele pot învăța cum să își facă autopalparea sânilor în mod corect. Lecțiile se desfășoară într-un centru comercial din Capitală și fac parte din campania „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”.

Lecții gratuite de autopalpare a sânilor pentru femeile din București. Acestea au loc într-un centru comercial din Capitală. „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea” este o campanie de prevenție a cancerului mamar și se află la a treia ediție.

Este dezvoltată de Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică (SRCGO), Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), Asociația Imunis și sprijinită de Roche, potrivit informațiilor oficiale transmise printr-un comunicat de presă.

Lecții gratuite de autopalpare a sânilor pentru femeile din București

Femeile din București pot învăța cum să își facă autopalparea sânilor în mod corect, începând de astăzi (13 octombrie) și până duminică, 17 octombrie 2021.

Lecțiile gratuite de autopalpare au loc în Centrul Comercial Carrefour Orhideea. Acestea fac parte din campania „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”.

Campania de prevenție a cancerului mamar a ajuns la ediția cu numărul trei și își propune ca femeile să înțeleagă că prevenția în cancerul de sân începe chiar de acasă.

Care este programul lecțiilor de autopalpare a sânilor:

  • în intervalul 13 – 15 octombrie 2021: între orele 14:00 – 20:00;
  • în intervalul 16 – 17 octombrie 2021: între orele 10:00 – 20:00.

Aceste lecții vor fi oferite de studente la Facultatea de Medicină din București. Femeile vor învăța cum să își facă autopalparea sânilor cu ajutorul unor mulaje anatomice ce au formă de sâni, dar și cu ajutorul unui clip video.

Ecografia sau mamografia – Un alt pas important în prevenția cancerului de sân

Programarea la ecografie (până în 40 de ani) sau la mamografie (după 40 de ani) reprezintă un alt pas important în prevenția cancerului de sân.

„Această programare ar trebui să fie un obicei firesc, așa cum îți serbezi ziua de naștere, de pildă!”, explică Cosmina Grigore, președinta Asociației Imunis.

Ecografia mamară nu este un proces dureros, nu este neplăcută, nici periculoasă și nu este invazivă, mai spune Cosmina Grigore.

„Diagnosticarea și tratamentele oncologice trebuie să continue și în timpul pandemiei. Cancerul nu așteaptă să treacă pandemia.”, declară Cezar Irimia, președintele FABC.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei și reprezintă principala cauză de deces (prin cancer) pentru femeile din Uniunea Europeană, potrivit informațiilor oferite de Societatea Europeană de Oncologie Medicală.

Aproape 4.000 de femei din România au pierdut lupta cu cancerul de sân în anul 2020 (11 femei pe zi).

O femeie din opt care ajunge la vârsta de 85 de ani va dezvolta cancer de sân în timpul vieții.

Prin autoexaminare sunt descoperite 70% dintre cazurile de cancer de sân.

Pentru informații suplimentare puteți accesa site-ul canceruldesan.ro.

Cookies