Lecție de solidaritate dată de un om fără adăpost din București. Acesta a adus alimente pentru a fi donate refugiaților ucraineni, în ciuda condiției sale precare

14 mart. 2022
673 Afișari
Lecție de solidaritate dată de un om fără adăpost din București. Acesta a adus alimente pentru a fi donate refugiaților ucraineni, în ciuda condiției sale precare
Lecție de solidaritate dată de un om fără adăpost din București. Acesta a adus alimente pentru a fi donate refugiaților ucraineni, în ciuda condiției sale precare. Sursa foto: Facebook

Un om fără adăpost din București a venit la centrul de colectare a ajutoarelor pentru refugiații ucraineni din Piața Amzei pentru a oferi partea sa de ajutor umanitar. Gestul a impresionat personalul centrului, și a fost publicat de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe rețelele de socializare.

Gest impresionant făcut de un om fără adăpost din București. În ciuda situației materiale precare, bărbatul a dat luni o lecție de solidaritate față de refugiații ucraineni care își părăsesc țara și își lasă căminele în urmă pentru a fugi din calea războiului. Din puținul său, cetățeanul a cumpărat un bax de apă, o sticlă de ulei și o pungă de zahăr, cu care a venit mai apoi la centrul de colectare a donațiilor amenajat la Piața Amzei.

Lecție de solidaritate predată în București de o persoană fără adăpost. Personalul de la centru nu a dorit inițial să primească micul ajutor al bărbatului

Când au văzut gestul impresionant al omului fără adăpost, personalul de la centru a încercat să refuze ajutorul bărbatului și să îi ofere acestuia banii pentru produsele cumpărate. Bărbatul a refuzat categoric propunerea personalului, și a insistat să doneze alimentele pe care le-a adus.

„A insistat să doneze alimentele, aportul său modest la această criză umanitară din Ucraina. Iată o lecție de solidaritate cum eu n-am mai văzut.”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 1 a transmis mulțumiri tuturor celor care au au adus ajutoare la cortul de colectare a donațiilor amenajat la Piața Amzei, subliniind nevoia pe care refugiații ucraineni o au în aceste momente dificile de ajutor, sprijinul umanitar fiind binevenit.

În încheiere, Clotilde Armand a precizat că omul fără adăpost care a adus ajutoarele pentru refugiații ucraineni a fost preluat de angajații centrului de donații pentru a merge la centrele sociale DGASPC Sector 1 pentru a beneficia de cazare și mâncare.

Primul TIR cu ajutoare strânse la centrul din Piața Amzei a plecat vineri spre Kiev

Primul transport de ajutoare colectate la centrul amenajat la Piața Amzei a plecat vineri din București cu destinația Kiev, potrivit anunțului făcut de Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a transmis faptul că edilul Kievului, Vitali Klitschko, a transmis tuturor celor care au donat mulțumiri, deoarece situația din capitala Ucrainei este una grea. Deși jumătate din populația Kievului a părăsit orașul, au mai rămas circa 2 milioane de oameni, care au nevoie de alimente și medicamente, a mai precizat Armand.

Cookies