ARHIVA B365

Lăzăroiu: Iohannis a respins legea pensiilor speciale de oftică, pentru că nu-i va fi mărit salariul

„Iohannis a trimis înapoi în Parlament legea pensiilor speciale pentru aleșii poporului.

Cam bizar, nu? De ce abia azi? Care o fi fost trade-off-ul? Îmi măriți salariul, vă las pensiile speciale. Între timp Ponta a amânat mărirea salariului lui Iohannis până la calendele grecești, așa că președintele a respins pensiile parlamentare”, a scris Sebastian Lăzăroiu, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii privind Statutul deputaţilor şi al Senatorilor, prin care se instituie o indemnizație pentru limită de vârstă ce se acordă atât deputaţilor şi senatorilor aflaţi în exercitarea mandatului, cât și celor care au avut calitatea de parlamentar anterior instituirii acestui drept, anunță Administrația Prezindențială.

Șeful statului este de părere că reexaminarea este necesară din cauza caracterului excesiv și arbitrar al noii indemnizații de care ar urma să beneficieze deputații și senatorii, dar și pentru că acest drept ar urma să se acorde tuturor parlamentarilor care au săvârșit fapte de corupție potrivit vechiului Cod penal, precum și celor al căror mandat a încetat pentru incompatibilitate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button