Lavrov: Vladimir Putin nu e bolnav, nu cred că vreun om cu capul limpede poate vedea vreun semn de boală la el

30 mai 2022
337 Afișari
Lavrov: Vladimir Putin nu e bolnav, nu cred că vreun om cu capul limpede poate vedea vreun semn de boală la el
Expoziție a unor artiști ucraineni și români numită „Operațiunea Artistică Specială", amplasată lângă ambasada Rusiei în București | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Este sau nu bolnav de vreo boală Vladimir Putin? În Rusia, starea sănătății președintelui Putin este subiect tabu. În Occident, de când a început războiul din Ucraina, este o veritabilă avalanșă de crâmpeie de informații și multe speculații privind sănătatea / bolile liderului de la Kremlin. Putin a bifat în media, în ultimele luni, câteva dintre cele grave boli, de la cancer la Parkinson.

Lavrov spune că Vladimir Putin e bine, sănătos

Într-o declarație pentru TF1,  ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că preşedintele Vladimir Putin nu este bolnav, situație care, completează el, e lesne observanblă și la televizor:

Nu cred că vreun om cu capul limpede poate vedea la această persoană semnele unei boli sau ale unei afecţiuni oarecare. (…) Puteţi să îl vedeţi pe ecrane, să citiţi sau să ascultaţi discursurile sale. Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri pe seama propriei lor conştiinţe, în ciuda oportunităţilor zilnice pe care o au pentru a verifica situaţia.

Cum se mai simte Vladimir Putin în presă

Vladimir Putin va împlini 70 de ani în octombrie și, de-a lungul timpului, au fost vehiculate mai multe informații despre o presupusă sănătate șubredă, dar, de când a comandat invazia Ucrainei, boala/bolile lui au devenit alerte media recurente. Iar sursele au fost dintre cele mai diferite – de la adversari ucraineni, dar și foșți oficiali ruși, care au declarat explicit că Vladimir Putin este foarte bolnav, și până la surse de la Kremlin care au vrut să-ți păstreze anonimatul.

Nu mai departe decât acum aproximativ două săptămâni, şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanova, declara că la Moscova e iminentă o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin, care ar fi  grav bolnav de cancer.

Cookies