Lăutari de București, cercetați de Poliția Capitalei. 99 de mandate de aducere, fără dedicație, pentru înșelarea statului cu acte false

25 feb. 2021
945 Afișari
Lăutari de București, cercetați de Poliția Capitalei. 99 de mandate de aducere, fără dedicație, pentru înșelarea statului cu acte false

Mai mulţi lăutari sunt cercetaţi de Poliţia Capitalei într-un dosar în care doar astăzi au fost întocmite 99 de mandate de aducere. Aceștia sunt acuzaţi fiind că ar fi înșelat statul cu acte false, pentru a obține ajutoarele oferite de stat angajaților rămași fără venituri din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit anchetatorilor, din martie anul trecut, aceştia ar fi încasat indemnizaţii de 4500 de lei lunar. Printre cei vizaţi se numără Toni Ialomiţeanu, fraţii Cocoş şi Silvian Voicu, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Prejudiciul estimat de poliţişti se ridică la 1,5 milioane de lei.

Comunicatul integral al Poliţiei Capitalei

„Astăzi, 25.01.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 99 mandate de aducere, în București și județele Călărași și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune .

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada martie 2020- prezent, 99 persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând și primind din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, in valoare de 4.500 lei/ lună .

Cuantumul prejudiciului este de 1.500.000 lei. Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.”

Cookies