Laura Codruţa Kovesi, acuzată de plagiat

de:
27 iul. 2012
2 afișări
Laura Codruţa Kovesi, acuzată de plagiat

Grupul de Investigaţii Politice a sesizat autorităţile pentru că lucrarea de doctorat a Codruţei Kovesi ar conţine zeci de pasaje ce nu îi aparţin, scrie Realitatea.net.

Procurorul general al României a fost chemat la audieri la Consiliul Naţional de Etică (CNE) pentru a răspunde acuzaţiilor de plagiat aduse de Grupul de Investigaţii Politice.

Laura Codruţa Kovesi a declarat, în direct la Realitatea TV, că a adus suficiente probe la CNE prin care să demonstreze că nu a plagiat în teza de doctorat. Potrivit procurorului general al României, unele pasaje despre care se precizează că nu îi aparţin au fost publicate de aceasta într-o revistă de specialitate înainte de a se căsători.

„Cei care au facut aceste acuzaţii defăimătoare nu au verificat două chestiuni simple: prima că am publicat foarte mult înainte de a fi procuror general sub numele de Lascu pentru că eram necasatorită şi a doua – toate articolele pe care le-am publicat pe acest segment de activitate şi care apar în teza de doctorat sunt publicate în revista ‘Dreptul’, care nu este pe internet tocmai pentru a proteja drepturile de autor. O mare parte dintre paragrafele despre care se susţine că le-am plagiat de la persoane care le-au scris în 2008 sau 2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat încă din anul 2002. Persoanele despre care se spune ca le-am plagiat şi am copiat din cartea lor m-au citat pe mine în cartea lor cu articole publicate anterior”, a explicat Kovesi, citată de HotNews.ro.

Cookies