Lasciatemi mangiare, sono un bucureșteano. Pasta Del Popolo

03 iun. 2022
972 Afișari
Lasciatemi mangiare, sono un bucureșteano. Pasta Del Popolo

Scenariul e următorul: ești femeie în toată firea, independentă, truditoare, te întorci și tu acasă după 9-10-țșpe ore de muncă asiduă, da? te descalți și arunci cât colo pantofii care și-așa te bat, te trântești în canapea printre zeci de facturi neplătite și deschizi sacoșa cu mâncare de la curier doar ca să dai nas în nas cu un dezastru numit „carbonara”. Niște spaghetti fără gust, banale, fără sare și piper, la prețul de doar 60 de lei. 60 de lei o porție de paste „carbonara” cu smântână? Serios, ce e în neregulă cu lumea?

Cam așa îmi povestea săptămâna trecută o amică, supărată de mama focului că nuștiucare restaurant bucureștean i-a stricat frumusețe de seară și cină cu niște paste la suprapreț și la subgust (nu există cuvântul ăsta. încă). Subgustul e nesimțirea de care dau dovadă acele crâșme bucureștene cunoscute, care sub aura notorietății îndrăznesc să livreze, vorba rotalianului, un cazzo la supraprețo. Scuzată fie-mi franceza de Bicaz.

Pasta Del Popolo salvează ziua

Ei bine, lucrurile nu puteau, și nu pot, rămâne așa. Drept pentru care, divulg unul din locurile în care am mâncat, posibil, cele mai bune paste din București. Pasta Del Popolo. Pasta fresca de inspirație Emilia Romagna, făcute artizanal în laboratorul propriu din București, cu făină adusă tocmai hăt din Italia, chiar din zona Emilia Romagna.

Let’s save the day! Andiamo tutti!

Linsă. Așa trebuie să arate o farfurie după o porție delicioasă de paste.

Pasta del Popolo. Interior – Exterior

Ține minte adresa asta: One Herastrau Plaza, Soseaua Pipera 4. Cam 5 minute de mers pe jos de la gura de metrou Aurel Vlaicu. Super accesibil. Pasta Del Popolo e un loc micuț, cu o mini băcănie bogată înțesată de paste făcute de ei, artizanal, pasta fresca, în toate formele posibile: tagliatele, orecchiette, casarecce, spaghetti, bucatini, gnocchi sardi, rigatoni sau marfalde. Localul dispune și de terasă, așa că fumătorii au unde sta, dacă doresc. Se poate lua pentru acasă pasta fresca, diferite sosuri, ton file, dar nu și această bucată de guanciale. Tot biznisul Pasta Del Popolo este descris, pe larg, aici.

Guanciale. Nu e de vânzare. Doar se laudă.

Am mâncat pentru tine de la Pasta Del Popolo

  • Ravioli Fritti – ravioli cu ricotta și spanac în crustă de pesmet și grana padano | 34 lei
  • Carbonara – guanciale, gălbenuș de ou, pecorino romano, piper | 39 lei
  • Del Popolo – extract de anchois, kale, creveți, unt, zest lămâie, ulei de măsline extra virgin | 51 lei
  • Tiramisu 1970 | 30 lei

Judecata de Apoi

Ravioli Fritti – Ravioli cu ricotta și spanac în crustă de pesmet și grana padano

Personal, când n-am chef să mă complic cu gătitul și vreau ceva rapid și gustos, cobor la Mega, iau niște ravioli sau tortelini gata făcuți, umpluți cu brânză sau cu spanac, fierb 3 minute la ei și îi arunc în tigaia cu unt aromatizat cu salvie sau poate într-un sos roșu cu niscavai frunze de busuioc. Rad niște parmezan deasupra și în 10 minute e totul gata.

Ravioli Fritti de la Pasta Del Popolo

Ei bine, ravioli fritti de la Pasta Del Popolo sunt aperitivul perfect, de împărțit la doi oameni. E cam singura chestie gătită de la secțiunea aperitive și face toți bănuții pe care îi cere. Ravioli proaspeți umpluți cu o ricotta fină și spanac fresh, fierți, apoi prăjiți și înecați în sos delicios de roșii cu grana padano din belșug. Unde mai pui că primești din partea casei extra grana padano într-un recipient, pentru că, nu-i așa, niciodată nu e prea mult parmezan/grana padano. Discuția parmigiano reggiano vs grana padano e lungă și, între noi fie vorba, puțini oameni își pot da seama după gust care e care. E ca-n războiul ăla: sarmale în foi de viță vs sarmale-n foi de varză. Câștigă mereu sarmalele.

Ravioli fritti e un dish repetabil și o inspirație pentru fanii bucătăriei din cizmă. Trei de DA.

Carbonara – guanciale, gălbenuș de ou, pecorino romano, piper

Pentru prețul psihologic de doar 39 de lei am primit o porție IMENSĂ de paste carbonara, cu sos din belșug. Paste carbonara făcute ca la carte, cu obraz de porc italian, gălbenuș, pecorino și piper. Simplu, curat, delicios. Cu toate că pare simplu, multe localuri reușesc să dea fail total sau parțial când vine vorba de acest sortiment. Sigur că se poate, în accepțiunea unora, folosi și pancetta, dar n-o să aibă același gust. Sigur că se poate folosi parmigiano în loc de pecorino, dar nu va avea același gust. Sigur, sigur, sigur. Probat și garantat. Deci, iată că există paste în București, care nu costă 60 de lei, care sunt proaspete, delicioase și mai ales co-rect executate. Recomand, totuși, consumarea la fața locului, fără intermediari. Experiența este total alta atunci când pasta vine pe loc, caldă, fără timpi de așteptare suplimentari. Forever Carbonara de la Pasta Del Popolo. Așa că: fani carbonara, atacați!

Del Popolo – extract de anchois, kale, creveți, unt, zest lămâie, ulei de măsline

Piesa de rezistență a zilei. Pasta Del Popolo, pentru care am ales tagliatele ca tip de pastă. Am rămas marcat de aceste paste, deși e clar că ele nu se regăsesc în nici un manual de rețete italienești (sper). Del Popolo sunt dovada vie că arta culinară lucrează, se dezvoltă și trăiește prin creativitatea bucătarilor pasionați. Un dish care emană prospețime, echilibru și bun gust. Umami de anșoa, prospețime și culoare Kale, iz de lămâie și cremozitate de unt și ulei de măsline extra virgin. Absolut delicioase pastele astea! Creveții? Nimic mai mult decât cireșele de pe tortul tagliatele. Trei de DA pentru Del Popolo. Din kale afară de gustoase.

Tiramisu 1970

Nu puteam încheia festinul fără un dulcic pe măsură, fără un tiramisu. O porție consistentă, pentru cei 30 de lei. Clar de împărțit la doi. Un tiramisu bun, dar fără să strălucească în mod deosebit. Și aici discuția e lungă. Cu alcool sau fără alcool? Deși, la bază, rețeta originală nu conține alcool, eu fiind din Moldova, am simțit nevoia, parcă, de niște alcool în blat, de ceva Amaretto, de rom, orice. Altfel, repet, un tiramisu corect, aerat, fresh și gustos.

Am ajuns și la final. La un calcul simplu, total Pasta Del Popolo: 154 lei. Pentru trei feluri de mâncare, care au ghiftuit două persoane.

Aș mai mânca pentru tine de la Pasta Del Popolo? R: 100% da. Într-un viitor foarte apropiat.

Pasta Del Popolo e în plină expansiune. Se deschid noi locații, se caută personal, așa că le doresc mult succes.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Hopaaa. Uite alte câteva locuri din București unde am mâncat pentru tine și te invit să le experimentezi:

Cookies