Lăsați seceta, porniți aspersoarele în București, neapărat când plouă! Zis și făcut pe Bulevardul Aviatorilor

07 iul. 2022
231 Afișari
Lăsați seceta, porniți aspersoarele în București, neapărat când plouă! Zis și făcut pe Bulevardul Aviatorilor
Lăsați seceta, porniți aspersoarele în București, neapărat când plouă! Zis și făcut pe Bulevardul Aviatorilor. Sursa foto: cititor B365.ro

Câteva aspersoare de pe Bulevardul Aviatorilor din București funcționau, joi dimineață, în condițiile în care ploua abundent. Perioada aceasta, tot mai multe județe din România ajung să raționalizeze apa, dar în Capitală, sistemele de irigație nu sunt oprite nici atunci când plouă.

Pe Bulevardul Aviatorilor din București, aspersoarele funcționează și atunci când plouă

Deși dimineață ploua în București, aspersoarele nu au fost oprite și funcționau în continuare pe Bulevardul Aviatorilor. Imaginile au fost trimise pe adresa redacției B365.ro.

Un bucureștean povestește cum, joi – 7 iulie 2022, ora 07:00, pe Bd. Aviatorilor din Sectorul 1, irigația funcționează deși afară plouă. Cel mai probabil, aspersoarele sunt programate să pornească la o anumită oră și să funcționeze într-un anumit interval, dar nimeni nu ține cont de prognoza meteo.

„E bine să raționalizăm apa cea prețioasă”, transmite cititorul pe adresa redacției.

În București plouă, dar aspersoarele de pe Bd. Aviatorilor tot funcționează. Sursa foto: cititor B365.ro
În București plouă, dar aspersoarele de pe Bd. Aviatorilor tot funcționează. Sursa foto: cititor B365.ro

Amintim că ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 7 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 21:00. Astfel, temperatura aerului va scădea semnificativ, iar maxima se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius. Cerul se va menține noros și va ploua însemnat cantitativ, iar prin acumulare se vor înregistra 10…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat

Apă raționalizată lângă București

Căldura excesivă din România duce la îngrijorări în legătură cu seceta și tot mai multe autorități locale apelează la măsura raționalizării apei.

Măsura a început să fie impusă și în județul Ilfov. Alimentarea cu apă potabilă este limitată în comuna 1 Decembrie, Berceni – Ilfov, comuna Cernica, comuna Periș, comuna Balotești.

Totodată, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că mai mult de 70% din România este afectată de secetă, iar acest lucru a dus la un consum de apă ridicat.

De asemenea, Administrația Națională “Apele Române” (ANAR) a emis un comunicat de presă prin care roagă populația să folosească apa din rețea în mod „rațional”, în scopuri menajere, nu și pentru udarea grădinilor sau umplerea piscinelor, în condițiile în care mai multe localități din țară se confruntă cu seceta.

Cookies