Ţeapă de la brokeri: tranzacţii false pe site-uri clonate. CUM FUNCŢIONA REŢEAUA

de:
11 oct. 2012
1 Afișari
Ţeapă de la brokeri: tranzacţii false pe site-uri clonate. CUM FUNCŢIONA REŢEAUA

Prin intermediul unui call-center din Capitală, potenţialilor clienţilor li se propunea intermedierea tranzacţiilor pe piaţa de capital, oferindu-li-se totodată şi servicii de administrare a sumelor investite.

Odată determinaţi să investească anumite sume de bani, prin intermediul unor site-uri clonate, clienţilor li se crea falsa impresie că tranzacţionează ei înşişi pe piaţa de capital, susţin poliţiştii. 

Din cercetările realizate până în acest moment, a rezultat faptul că doi dintre acţionarii societăţii ar fi transferat în conturi off-shore anumite sume pe care le atrăgeau din tranzacţii. Aceste sume erau apoi reintroduse în circuitul financiar prin încheierea de contracte fictive pentru diverse servicii şi prin facturarea fictivă către alte societăţi off-shore.

De asemenea, a mai rezultat că cei doi, în calitate de asociaţi ai unei alte societăţi comerciale, ar fi încheiat pentru aproximativ 150 de salariaţi contracte de muncă cu salariu minim, existând suspiciuni că angajaţii ar fi plătiţi cu sume mult mai mari decât cele declarate.

Prejudiciul estimat a fi cauzat se ridică la suma de aproximativ 400.000 de euro.

La această oră, poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac percheziţii în Bucureşti şi Turnu-Severin în vederea depistării persoanelor suspecte de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Acţiunea vizează activitatea societăţii de brokeraj cu sediul în Turnu-Severin şi punct de lucru în Bucureşti, în cadrul căreia funcţiona call-centerul utilizat pentru atragerea de clienţi. 

Cookies