Lasă Bucureştiul pentru aerul curat din vârful muntelui (P)

de:
06 dec. 2010
0 Afișari
Lasă Bucureştiul pentru aerul curat din vârful muntelui (P)

Aşezată într-un decor natural magnific, la o altitudine de 1.350 m, pajiştea pe care se află construită vila beneficiază de o privelişte deosebita în toate cele 4 direcţii cardinale. Are vedere directă către Munţii Făgăraş spre vest, Munţii Bucegi spre est, dealurile subcarpatice spre nord şi Culmea Fundatei spre sud. Vila este aşezată pe un tăpşan de 1000 m.p., proprietate personală, pe vârful unui deal la altitudinea de 1.350m.

Construcţia a necesitat tăierea vârfului dealului pe care s-a construit fundaţia, sub stratul de suprafată de aproximativ 80 cm de pamânt, fiind roca muntelui.

Subsolul, parterul şi etajul 1 sunt construite pe o structură de stâlpi şi grinzi de beton cu planşee armate. Peretii exteriori sunt din blocheţi de caramidă de 40 cm grosime si 9 cm de izolatie termica compusa din 7.5 cm polistiren si 1.5 cm aglomerat de lemn.

Mansarda şi podul sunt construite pe schelete de lemn, cu pereti din lemn izolaţi cu vată minerală de 10 cm şi placaţi cu lambriuri la exterior şi interior.

Acoperişul este de tiglă Bramac, cu zone transparente pentru iluminatul diurn al podului, cu 2 ferestre de vizitare Velux, una pentru baia de la mansardă şi alta pentru acces pe casa scării.

Cladirea este aşezată în partea vestică a terenului, având o amprenta la sol de 162 m.p. din care 102 m.p. interioare şi 60 m.p. terase (la nivelul parterului).

Subsolul este în suprafaţăa utilă de 72 m.p. fiind alcatuit din :

– Garaj 37 m.p. cu panta de acces extern şi uşa secţionată automata

– crama 9 m.p.

– camara 3 m.p.

– depozit 8 m.p.

– camera centrala şi boiler 6 m.p.

– hol acces 6 m.p.

– casa scarii 9 m.p.

Parterul este în suprafaţă construită de 162 m.p. fiind alcatuit din 60 m.p. terase şi 102 m.p. utili:

– living 35 m.p. finisaj parchet stratificat

– sufragerie 19 m.p. finisaj parchet stratificat

– bucatarie 11.5 m.p. finisaj gresie + faianţă

– baie 6 m.p. finisaj gresie + faianţă

– hol acces 20 m.p. finisaj gresie

-casa scarii 11 m.p. – lemn lacuit si balustrada aluminiu.

Etajul este în suprafaţă construită de 149 m.p. fiind alcatuit din 47 m.p. terase si 102 m.p. utili:

– dormitor 21.4 m.p. finisaj parchet stratificat

– dormitor 16.5 m.p. finisaj parchet stratificat

– dormitor 17.4 m.p. finisaj parchet stratificat

– baie 9 m.p. finisaj gresie + faianţă

– baie 6 m.p. finisaj gresie + faianţă

– holuri acces 20 m.p. finisaje gresie

casa scarii 11 m.p. – lemn lacuit şi balustradă aluminiu.

Cladirea are alimentare cu energie electrica – trifazica, contor si panouri de sigurante, precum si apa curenta de la reteaua comunei, apa venind prin cadere naturala de la rezervorul situat in spatele terenului cu o diferenta de nivel de 40m. Toate instalatiile sunt facute cu materiale de ultima generatie – PPL (polipropilena), robineti de trecere cu bila, sunt instalate cazi de baie si dus, scaune si rezervoare de W.C., chiuvete si elemente de mobilier de baie. Are instalatie de incalzire cu sistem de calorifere din aluminiu si tevi din PPL la toate nivelurile, centrala este in subsol, dar nu este montata si nici depozitul de combustibil. Exista cazan de apa calda racordat la instalatia de apa. Are instalatie de protectie la trasnete (paratrasnet de 6 m si centura de impamantare).

Toate ferestrele si usile de exterior (inclusiv cele de acces la scara) sunt termopan, cele de la parter fiind protejate la efractie.

Localitatea Funadata este aşezată pe drumul naţional 73 Braşov – Piteşti, în trecătoarea Rucăr – Bran, în punctul cel mai înalt – 1.400 m. De la şoseaua naţională, în dreptul Primăriei comunei se formeaza un drum comunal asfaltat spre şcoala comunală. La aproximativ 1 km se află şcoala, iar în spatele şcolii, la 50m este terenul pe care se află construcţia. Deoarece acest drum comunal este si drumul de acces la scoala, acesta este practicabil si in timpul iernii, primaria dispunând de utilaje moderne de deszapezire.

Dacă te interesează această vilă, proprietarul ei, Mihai Săndulescu, îţi va da mai multe informaţii la telefon 0723.280.707.

Cookies