Exproprieri de 47 de milioane de euro, la o lucrare de doar 16 milioane: Şos. Fabrica de Glucoză, mai scumpă cu 50%

de:
18 dec. 2010
0 Afișari
Exproprieri de 47 de milioane de euro, la o lucrare de doar 16 milioane: Şos. Fabrica de Glucoză, mai scumpă cu 50%

Costul pentru obiectivul de investiţii Lărgire Şoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şos. Petricani a crescut la 62,924 milioane euro (cu TVA). Asta în condiţiile în care, Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a aprobat în luna februarie a acestui an un cost de de doar 42 milioane de euro (cu TVA) pentru acelaşi proiect.

Majorarea cu 20 de milioane de euro este justificată de edili prin costul mai mare al exproprierilor ce vor trebuie efectuate.”Iniţial în studiul de fezabilitate suprafaţa de teren aparţinând pepinierei a fost considerată domeniu public, suprafaţa totală de teren necesar a fi expropriată fiind de 26.159,75 mp, iar la evaluarea efectuată de către evaluatorul atestat, care a întocmit raportul de evaluare pentru determinarea sumei globale estimate, s-a constatat că terenul respectiv era în proprietate privată, suprafaţa totală de teren necesar a fi expropriat ajungând la 42.794,95 mp”, se arată în raportul de specialitate al Primăriei.

De altfel, potrivit devizului general majoritatea cheltuielilor pentru acest proiect sunt cele pentru obţinerea terenului, respectiv 38 milioane de euro, fără TVA, adică 47,472  milioane. Pe lângă teren, vor fi expropriate şi 11 imobile. REstul, până la aproape 63 de milioane, deci aproximativ 16 milioane de euro, este dedicat lucrărilor.

Şoseaua fabrica de Glucoză va fi lărgită la patru benzi de circulaţie pe sectorul cuprins între Calea Floresca şi Şoseua Petricani. În acelaşi timp va fi reconfigurate intersecţiile pe care Strada Fabrica de Glucoză le traversează şi racordată la viitoarea intersecţie cu sens giratoriu a autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti-Braşov.

Intersecţia Fabrica de Glucoză cu Calea Floreasca se va amenaja ca o intersecţie în T, cu relaţii stânga şi dreapta. Pe accesul din Calea Floresca către Barbu Văcărescu este proiectată o bretea de acces de 7 m (cu trotuare pietonale de 3-5 m) pentru relaţia dreapta din Calea Floresca. Intersecţia cu Barbu Văcărescu se va amenaja ca o intersecţie în cruce, asigurându-se benzi
speciale pentru relaţiile de stânga.

Finanţarea proiectului se va asigura din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti.

Cookies