Lărgirea la 4 benzi a bulevardului Dimitrie Popmeiu începe cu studiul de fezabilitate. Nicușor Dan anunță că a fost atribuit contractul. Termenul de execuție e de 6 luni

29 mart. 2024
349 Afișari
Lărgirea la 4 benzi a bulevardului Dimitrie Popmeiu începe cu studiul de fezabilitate. Nicușor Dan anunță că a fost atribuit contractul. Termenul de execuție e de 6 luni
Sursa foto: Facebook / Stelian Budjuveanu
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri pe pagina sa de Facebook că a fost atribuit contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate în cazul lărgirii bulevardului Dimitrie Pompeiu, zis și „Bulevardul Corporatiștilor”, una dintre cele mai aglomerate artere din nordul Capitalei. Astfel, bulevardul ar urma să fie lărgit la patru benzi, câte două pe sens, dublu față de câte sunt în prezent.
Contractul pentru studiul de fezabilitate în cazul lărgirii bulevardului Dimitrie Pompeiu tocmai a fost atribuit de Primăria Capitalei, anunță edilul Nicușor Dan pe pagina personală de Facebook. Astfel, în urma lucrărilor, autoritățile doresc să lărgească această arteră de la două benzi în prezent, câte una pe sens, la patru benzi, câte două pe fiecare sens. Supranumit „Bulevardul Corporatiștilor”, acesta este un drum extrem de solicitat din nordul Bucureștiului, traficul fiind cauzat de mulțimea de sedii de corporații care se află în acea zonă.

A fost atribuit contractul pentru studiul de fezabilitate în vederea lărgirii bd. Dimitrie Pompeiu

Potrivit informațiilor oferite de Nicușor Dan, studiul urmează să fie elaborat de compania F.I.P Consulting SRL, care are la dispoziție 180 de zile pentru a executa acest proiect. Proiectul include și extinderea șinei de tramvai până la bd. Barbu Văcărescu, construirea unei parcări de tip Park&Ride dar și a unui drum care să lege șoseaua Pipera de bd. Dimitrie Pompeiu și de strada Fabrica de Glucoză.

„Am atribuit contractul pentru proiectul de lărgire a Bulevardului Dimitrie Pompeiu de la o singură bandă la două benzi pe sens.
Studiul de fezabilitate va fi elaborat de F.I.P. Consulting SRL, iar termenul de execuție este de 180 de zile.
Proiectul include și extinderea infrastructurii de tramvai de la capătul liniei existente până la Bd. Barbu Văcărescu, dar și construirea unui drum de legătură între Șoseaua Pipera, Bd. Dimitrie Pompeiu și Str. Fabrica de Glucoză și construirea unei parcări de tip park&ride.”

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a oferit mai multe informații despre acest proiect. Astfel, reconfigurarea zonei presupune:

  • Conectarea liniilor de tramvai 16 și 36 cu linia 5, prin extinderea liniei de tramvai existente pe B-dul Dimitrie Pompeiu.
  • Lărgirea bulevardului la două benzi pe sens pe întreaga lungime (1.7 km). Șoseaua va avea: linie de tramvai, piste pentru biciclete și trotuare.
  • Construirea unui drum nou, care va face legătura între Șoseaua Pipera, bd. Dimitrie Pompeiu și Șoseaua Fabrica de Glucoză.
    Realizarea unei noi parcări de tip Park&Ride.
CITEȘTE ȘI
Pisicuța cu zgardă cu clopoței rătăcită prin Drumul Taberei. Bucureșteni din cartier o hrănesc, iar o femeie îi caută stăpânul „E blândă, toarce când se apropie cineva de ea”
Șina de tramvai cu șanț și cocoașă, pericol public pe Bulevardul Basarabia. Bucureștean: Ne recomandă să mergem cu STB, poate dacă ne fac și asigurări de viață
Zi cu multe probleme pe șinele de tramvai din București, linii blocate zeci de minute. STB transmite motivul: deficiențe linii. 6 linii afectate numai în ultimele două ore
Cookies