Lapte retras din şcoli, într-un sector din Bucureşti. Firma, implicată în scandalul aflatoxinei

de:
07 mart. 2013
0 Afișari
Lapte retras din şcoli, într-un sector din Bucureşti. Firma, implicată în scandalul aflatoxinei

Potrivit declaraţiilor ministrului Agriculturii, o cantitate de lapte furnizat pe piaţa românească (o parte fiind importată din Ungaria şi o alta aflată la un procesator din România), a fost depistat ca având în conţinut aflatoxină, substanţă cu efect cancerigen.

Având în vedere că S.C. Simultan SRL aprovizionează cu lapte unităţile de învăţământ din sectorul 2 şi a fost nominalizată în discursul ministrului Agriculturii, edilul sectorului 2 a dispus:

· Retragerea întregii cantităţi de lapte de la consumul elevilor,

· Sistarea furnizării laptelui până când societatea comercială care are contract cu Primăria Sectorului 2 va prezenta un buletin de analiză prin care să facă dovada că produsul furnizat nu conţine aflatoxină , este conform şi poate fi consumat de elevi, informează administraţia locală într-un comunicat remis B365.ro. 

Potrivit sursei citate, orice aprovizionare cu lapte făcută de S.C. Simultan SRL până astăzi a fost însoţită conform legii, de aviz de conformitate, iar începând de azi, Primăria Sectorului 2 a solicitat ca masură suplimentară ca laptele livrat să fie însoţit de buletin de analiză pentru conformitate.

Primăria Sectorului 2 asigură zilnic, conform contractului, lapte pentru un număr de 31.507 elevi, cantitatea contractată pentru anul şcolar în curs fiind 5.8 milioane de porţii.

Cookies