Lanțul de librării Diverta și-a cerut insolvența după ce pandemia a dus-o pe pierdere

21 iun. 2021
91 Afișari
Lanțul de librării Diverta și-a cerut insolvența după ce pandemia a dus-o pe pierdere

Lanțul de librării Diverta și-a cerut insolvența recent insolvența, după ce pandemia a dus-o pe pierdere în ultimul an. Cel mai mare retalier de profil din țară, scădere masivă a profiturilor în 2020.

Lanțul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniul cărții, papetăriei și jucăriilor, și-a cerut intrarea în insolvență, după ce anul trecut, pe fondul pandemiei care a închis inclusiv toate librăriile din țară, a intrat puternic pe pierderi, relevă date analizate de Profit.ro.

Pierderi de 10.7 milioane în 2020

Datele Profit.ro indică faptul că firma prin care a fost înaintată cererea de insolvență și care operează lanțul de librării a trecut anul trecut de la afaceri de 64,3 milioane lei și un profit net de 63.474 lei, cu 214 angajați, la afaceri de 38,9 milioane lei și pierderi de 10,7 milioane lei, cu 156 de angajați. În cazul acestei firme, datoriile totale au urcat de la 33,2 milioane lei la 33,9 milioane lei.

Cererea de insolvență a fost depusă după ce împotriva firmei au fost înaintate mai multe solicitări de încuviințare de executare silită și ordonanțe de plată de către diferiți furnizori, mai indică datele Profit.ro.

Dacă va fi aprobată de instanță, aceasta va fi a doua intrare în insolvență a lanțului, după cea din 2010, declanșată atunci pe fondul crizei financiare globale. La acel moment, datoriile Diverta depășeau 10 milioane euro (apropiate de actualul nivel), compania intrând în reorganizare judiciară. Diverta a ieșit din insolvență în 2013.

Cookies