Lansarea de carte în prezenţa autorului ~ „Originea lumii”, de Jorge Edwards

de:
26 mart. 2012
0 Afișari
Lansarea de carte în prezenţa autorului ~

Editura ART, Institutul Cervantes şi Ambasada Republicii Chile în România vă invită joi, 5 aprilie, la Librăria Bastilia, pentru a lansa, în prezenţa lui Jorge Edwards, volumul Originea lumii.

Cu participarea extraordinară a Excelenţei Sale, Doamnei María Eliana Cuevas, Ambasadoarea Republicii Chile în România

Participă:

Laura Albulescu

Iulia Popovici

Ema Stere

Juan Carlos Vidal

Traducere simultană.

Jorge Edwards, Originea lumii

Într-o zi bună zi, Felipe Díaz, un intelectual chilian strălucit, angajat politic, dar aventurier, afemeiat şi petrecăreţ, este găsit mort în apartamentul său din Paris de către doctorul Patricio Illanes. Acesta, un tip sever, mai în vârstă, are un mariaj fericit cu Silvia, mult mai tânără decât el, amândoi fiind prieteni apropiaţi ai lui Felipe.

Pornind de la această moarte suspectă şi de la o vagă suspiciune, care ia proporţii în mintea bătrânului medic, se ţese emoţionanta poveste a unei iubiri ascunse şi a unei gelozii incontrolabile, desclanşându-se astfel un adevărat demers detectivistic: bătrânul investighează atât viaţa lui Felipe, cât şi pe cea a Silviei, dar şi cotloanele neumblate ale sinelui, care adăpostesc o pasiune defulată.

Patricio ajunge pe un teritoriu imprevizibil şi alunecos, unde raţiunea, care îl stăpânise mereu, pare că se pierde pentru totdeauna. Finalul este unul surprinzător atât pentru el, cât şi pentru cititor, prins în labirintul fantasmelor.

Traducere din limba spaniolă de Luminiţa Marcu

paperback, 200 p, 130×200 mm

Preţ: 19 lei

Jorge Edwards, Casa lui Dostoievski

Chile, după al Doilea Război Mondial. Un tânăr scriitor, Poetul, îşi împarte viaţa între băutură, flirturi şi prietenii cu personaje colorate ale boemei literare. Îndrăgostit de frumoasa Teresa, o întâlneşte din nou în anii ‘60, la Paris, unde cei doi trăiesc o pasiune clandestină.

Chile, după al Doilea Război Mondial. Un tânăr scriitor, Poetul, îşi împarte viaţa între băutură, flirturi şi prietenii cu personaje colorate ale boemei literare. Îndrăgostit de frumoasa Teresa, o întâlneşte din nou în anii ‘60, la Paris, unde cei doi trăiesc o pasiune clandestină.

Din Europa ajunge la Havana, într-o Cubă revoluţionară, unde regimul Castro înfierează intelectualii ca „burghezi contrarevoluţionari”, iar scriitorii sunt obligaţi să-şi facă autocritica. Se întoarce definitiv în Chile, chiar în momentul instaurării dictaturii lui Augusto Pinochet. Epoca Allende se sfârşise, iar universul său nu va mai fi niciodată la fel.

Casa lui Dostoievski a primit Premiul Iberoamerican de Proză Planeta–Casamérica 2008.

„O celebrare a dragostei care transcende şi opera, şi politica, şi timpul. Începe senin şi se termină cu gemete.”

Letras Libres

Traducere din limba spaniolă şi prefaţă de Ileana Scipione

Colecţia Biblioteca Ideală

paperback, 432 p, 120×180

Preţ: 28,95 lei

Jorge Edwards este unul dintre cei mai mari scriitori de expresie spaniolă ai zilelor noastre. A primit Premiul Naţional de Literatură (1994) şi Premiul Cervantes (1999), cea mai înaltă distincţie pentru literatură din lumea hispanică.