Lansarea cărţii „Corneliu Coposu, în dialog cu Vartan Arachelian”, miercuri, în Sectorul 2

de:
07 apr. 2014
0 Afișari
Lansarea cărţii „Corneliu Coposu, în dialog cu Vartan Arachelian

Alături de primarul Neculai Onţanu, la eveniment vor lua cuvântul personalităţi care l-au cunoscut pe Corneliu Coposu şi care au păstrat în memorie nobleţea şi curajul acestuia, informează un comunicat de presă remis de Primăria Sectorului 2, care îi aminteşte, în această privinţă, Flavia Bălescu, Rodica Coposu, Ion Stanomir, Ionuţ Gherasim, Ana Blandiana, Romulus Rusan, Vartan Arachelian.

Cea de-a treia ediţie, revizuită şi îmbogăţită a „dialogurilor” dintre Corneliu Coposu şi Vartan Arachelian reuneşte o serie de convorbiri în care sunt consemnate fragmente importante din viaţa zbuciumată a Seniorului. Sunt de fapt, pagini de istorie a unei Românii în care comuniştii au vrut să-l „reeduce” fără să reuşească pe tânărul Coposu, ca pe atâtea alte zeci de mii de români, care au ales să traverseze demn calvarul anilor grei de închisoare, se adaugă în comunicatul citat.

„Mi-am făcut un examen de conştiinţă…Am trecut în revistă toate suferinţele şi mizeriile prin care am trecut de-a lungul puşcăriilor, a anilor de detenţie, a persecuţiilor penitenciare. Şi cred că aş opta pentru acelaşi destin…Cred că destinele noastre sunt scrise dinainte. Nu sunt fatalist, dar dacă mi s-ar ridica în faţă aceleaşi alternative, ceea ce aş alege ar fi tot trecutul pe care l-am trăit
şi pe care l-aş repeta cu seninătate” – spunea Corneliu Coposu.

Cookies