Lansarea campaniei „Învățământul profesional și învățământul dual – drumul tău spre reușită”. Nicușor Dan: „Avem nevoie să încurajăm meseriile”

16 mart. 2021
36 Afișari
Lansarea campaniei

Primăria Municipiului București, prin Direcția de Cultură, Învățământ, Turism și Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București - PROEDUS, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, desfășoară, în perioada 11 martie - 31 mai 2021, campania "Învățământul profesional și învățământul dual – drumul tău spre reușită", eveniment organizat în cadrul Afi Hub Proedus.

Lansarea campaniei „Învățământul profesional și învățământul dual – drumul tău spre reușită”

La lansarea campaniei au fost prezenți, prin intermediul mijloacelor de comunicare online, peste 300 de elevi, părinți și cadre didactice.

Până la sfârşitul lunii mai, elevii bucureșteni din clasele a VII-a și a VIII-a pot vizita, analiza și consulta ofertele de învățământ aferente anului școlar 2021-2022 specifice unităților școlare cu sistem de învățământ profesional și tehnic, inclusiv cele care au clase în sistem dual, dintre care:

 • 25 de licee cu învățământ profesional și dual;
 • 5 licee speciale (doar profesional);
 • 1 liceu particular (doar profesional).

Nicușor Dan: „Avem nevoie să încurajăm meseriile”

În cadrul unei intervenții online, Primarul General, Nicușor Dan, a declarat: „Ca orice societate care se dezvoltă sănătos, avem nevoie să încurajăm meseriile, iar actuala administraţie va face acest lucru, în sensul că va stimula pașii profesionali prin crearea legăturii între unitățile de învățământ şi mediul economic. Trebuie să avem în vedere ce anume așteaptă piața muncii de la sistemul educațional din România și din București, atât preuniversitar, cât și universitar și să facem tot ce ține de noi astfel încât competențele dobândite de tineri să coincidă cerinţelor actuale ale mediului economic”.

Liliana Maria Toderiuc – Fedorca, directorul Direcției Cultură, Învățământ, Turism: „Ne dorim ca elevii și părinții să conștientizeze că aceste forme de învățământ reprezintă o opțiune reală pentru un viitor sigur și pentru o viață liniștită și frumoasă. Elevii și părinții sunt așteptați zilnic, în această perioadă, la AFI Cotroceni, la Hub-ul educațional PROEDUS de la etajul 1, pentru a cunoaște toată oferta educațională pentru admiterea la clasa a IX –a în  învățământul profesional și dual din București. Liceele tehnologice vor avea acolo reprezentanți care vor răspunde la întrebări și vor oferi informațiile necesare legate de condițiile de admitere și de beneficiile pentru elevi oferite de către fiecare agent economic”.

La eveniment, alături de reprezentanţii Municipalităţii, au fost prezenţi: Eugen Ilea – Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din învățământul preuniversitar București, Teodora Bentz – Inspector Școlar General Adjunct şi Irina Raț – Inspector pentru învățământul profesional și tehnic.

Totodată, printre operatorii economici  prezenţi la eveniment, care au parteneriate cu unitațile de învățământ, se numără:

 • 1. Turbomecanica – Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu” /Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”/Tehnologic „Ion I.C. Brătianu”/Colegiul Tehnic „Carol I”
 • 2. ENGIE- Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”
 • 3. Autocom ST SRL- Colegiul Tehnic  „Iuliu Maniu”
 • 4. Tiriac auto- Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân”
 • 5. Campania Municipală Termoenergetica București- Colegiul Tehnic  „Anghel Saligny”
 • 6. Autonet Import SRL-Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”
 • 7. ROMAERO SA- Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”
 • 8. CITY GRILL-Colegiul Tehnic „Mihai Bravu
 • 9. Keune România- Colegiul UCECOM „Spiru Haret”
 • 10. Geta Voinea Saloane – Hair and Beauty

Elevii claselor a VIII-a sunt așteptați la AFI HUB PROEDUS până la finalul lunii mai pentru a primi informații suplimentare despre oportunitățile pe care le oferă sistemul dual.

Cookies