Lansare „Lily of the Valley” – cartea celui mai tânăr romancier român

de:
19 nov. 2010
5 Afișari
Lansare

Va invitam la lansarea primului roman scris de Maria Alexandra Ion, o adolescenta de 14 ani. Lansarea va fi la standul Tritonic/ Targul Gaudeamus, ora 11:00, sambata, 20 noiembrie.

Sâmbătă, 20 noiembrie, de la orele 11.00, editura Tritonic lansează prima carte a Mariei Alexandra Ion, o adolescentă de 14 ani din Bucuresti, ce devine astfel cel mai tanar autor român de romane. Este vorba despre volumul Lena Turner şi misterul fratelui pierdut, o lucrare despre trăirile şi întâmplările din viaţa Lenei, o adolescentă care nu pare să aibă probleme în viaţă: s-a născut într-o veche familie din Sud-Vestul Angliei, învaţă într-o şcoală-castel, îşi petrece vacanţele pe o insulă, se simte protejată şi ferită de tumultul şi neprevăzutul societăţii contemporane. Totul până în ziua când criminalul Frank Dodge evadează din închisoare, moment ce marchează începutul unui lung şir de întâmplări care vor schimba radical viaţa Lenei.

Ceea ce atrage atenţia de la bun început în acest „roman” pentru (şi despre) părinţi şi copii este amestecul straniu, cu totul neobişnuit, de meditaţie candidă şi luciditate atroce, de elegie şi policier, mixtura epico-lirică, de thriller şi jurnal intim, turnată în cadrele unei naraţiuni de tip puzzle care pune în mare încurcătură pe cititorul leneş, deprins să primească mura în gură,  spune criticul Antonio Patraş în postfaţa cărţii.

Maria Alexandra Ion locuieşte în sectorul 4 din Bucureşti şi este elevă în clasa a-VIII-a la Colegiul German Goethe.
Conform intenţiei mărturisite de autoare, volumul Lena Turner şi misterul fratelui dispărut este primul dintr-o serie care se intitulează  Lily of the Valley, si care urmăreşte evoluţia vieţii personajului central, Lena Turner.

Cookies