Lansare – happening ~ Dona Juana & Amigos

de:
16 nov. 2012
0 Afișari
Lansare - happening ~ Dona Juana & Amigos

Seara debuteaza cu lectura unui roman incitant, care-şi propune să exploreze mitul seducătorului universal, în coordonatele „acum şi aici”, şi totodată, nebănuitele suişuri şi coborâşuri ale erotismului feminin asumat fără false pudori.  
  
„Cine spune că lansarea unei cărţi trebuie să fie un eveniment nedigerabil, cu boşorogi care ţin cuvântări interminabile, fără cap şi coadă, spre disperarea crescândă a participanţilor?” s-a întrebat retoric Lorena Lupu. 

De aceea, evenimentul pe care vi-l propunem va fi un happening multiart care-i va include pe cei mai buni amigos ai Donei Juana: actorii Marius Manole şi Nicoleta Lefter, trupele Poetrip şi Jazzappella şi criticul literar Dan-Silviu Boerescu, pe lângă alţi invitaţi surpriză, pe care-i veţi descoperi la faţa locului.


Trailer roman
 

„Vânez plăcerea pe toate căile posibile. Uneori o pândesc îndelung, de prin tufişuri, până când îmi devine accesibilă. Alteori sar pe neaşteptate asupra ei şi o înghit pe nemestecate, ca un şarpe boa. Alteori simulez lipsa totală de interes, încercând să determin prada să se ofere singură pe tavă – şi, spre surprinderea mea, este una dintre cele mai eficiente modalităţi de vânătoare.”, mărturiseşte personajul, în capitolul introductiv al cărţii.

 

Regizorul  de film Cristian Mungiu a răspuns provocării de a scrie prefaţa acestui roman neliniştitor din multe puncte de vedere. „Ştii, până la urmă cred că cel mai viu lucru la un roman erotic – mai mult decât erecţiile generate şi fiorul literar stârnit – sunt tocmai imaginile astea intime din memoria personală pe care rândurile aşternute de tine pe hârtie le mai învie odată, făcându-te să-ţi aminteşti că n-ai murit încă”, afirmă el în memorabilul său text introductiv.

 

„Acest roman mi se pare nu doar o poveste despre iubire în toate formele ei de manifestare, ci şi un eseu implicit, subversiv, despre ceea ce nu este iubirea, despre toate non-actualizările ei. Iar a nu actualiza iubirea mi se pare, a rebours, un soi de „viol” metafizic, stupid în sine dar nutritiv pentru poveste…”, subliniază Dan-Silviu Boerescu în postfaţa volumului.


Cookies