Lansare DVD ~ Alexandru Tomescu. 24 din 24

de:
05 sept. 2011
1 Afișari
Lansare DVD ~ Alexandru Tomescu. 24 din 24

Purtand titlul „Alexandru Tomescu.24 din 24″, DVD-ul cuprinde toate Capriciile de Niccolo Paganini invesmantate in imagini nonconformiste, o premiera in Romania. Creatorii au incercat sa gaseasca un corespondent vizual fiecarui capriciu, nu o poveste, ci o invesmantare imagistica a acestor creatii muzicale, care sa poarte privitorul catre un taram al visului, al capriciului.

Dupa patru ani de turnee Stradivarius, Alexandru Tomescu lanseaza primul sau DVD, o materializare vizuala si sonora a „Capriciilor” lui Paganini.

Cum subiectul celui mai recent turneu Stradivarius a fost reprezentat de Integrala Capriciilor de Niccolo Paganini, conceptul lansarii dar si al DVD-ului a dorit sa intregeasca ideea de „capricii muzicale”, cu cea de „capricii vizuale”. Mai exact, creatorii au incercat sa gaseasca un corespondent vizual al fiecarui capriciu, nu o poveste, ci o invesmantare imagistica a acestor senzationale creatii muzicale, care sa poarte privitorul catre un taram al visului, al capriciului.

Titlul DVD-ului, „Alexandru Tomescu. 24 din 24” porneste de la numarul capriciilor create de Paganini, dar simbolizeaza si amploarea, dificultatea si complexitatea acestui proiect.

Toti cei implicati in „aventura capricioasa”, incepand cu Alexandru Tomescu si continuand cu cei care s-au ocupat de creatie, regie, imagine, montaj sau sunet – , si-au pus creativitatea la incercare si au hotarat ca DVD-ul lansat sa poarte aceeasi amprenta de originalitate si mister-capricios. Vor exista pentru inceput 4 variante de vizual pentru coperta DVD-ului si intentionam sa le producem pe toate 24, in asa fel incat experienta cumparatorilor sa fie cat mai diversa. Mai mult, intentionam sa lansam in scurt timp si un dublu-CD cu integrala acestor capricii.

DVD-ul va contine 24 de scurt-metraje care au integrat proiectiile prezentate in timpul turneului Stradivarius 2011 dar si imagini noi, care nu au fost dezvaluite pana acum. Filmarile pentru DVD au fost realizate in spatii diverse, de la Palatul Cantacuzino din Zamora la Fabrica de viori Gliga din Reghin sau hala Transparent Design din Bucuresti.

Sunetul a fost inregistrat la Universitatea de Muzica din Bucuresti, cu Jacob Haendel, unul dintre cei mai buni ingineri de sunet ai momentului, detinatorul unui premiu Grammy.

Cum nimic din ceea ce a insemnat acest proiect nu a fost conventional, organizatorii – Fundatia Remember Enescu si Quartz Media Production – promit ca si lansarea DVD-ului, din 12 septembrie, sa iasa din tiparele obisnuite ale evenimentelor de gen.

Cookies