Lansare de carte ~ Paul Mihalache & Florin Dan Prodan

de:
22 ian. 2013
3 Afișari
Lansare de carte ~ Paul Mihalache & Florin Dan Prodan

„Celălalt Pământ”, apărut la Editura TracusArte, este primul volum de poezie al lui Paul Mihalache. Poeziile sunt originale prin tehnica filmică a redării stărilor personajelor – care sunt vizualizate ca secvențele unui lung metraj sau ca scurt metraje independente.

Paul Mihalache are un master în Literatură Universală şi Comparată (Facultatea de Litere București) și a terminat Facultatea de Filosofie (Universitatea Bucureşti), cu o licenta in Filosofia limbajului.

A primit Premiul pentru cel mai bun tânăr prozator al anului 2011, acordat de Ministerul Culturii din România scriitorilor sub 35 de ani, pentru romanul Tîrg de arlechini (editura Tracus Arte, din Bucureşti). A debutat în 2008 cu volumul de proză scurtă Ceasuri târzii (editura Lumen, din Iaşi), pentru care a primit premiul revistei Scrisul Românesc, pentru cel mai bun volum de debut al anului 2008. A luat numeroase alte premii: Premiul internaţional Naji Naaman, pentru nuvela Charlie – 2009, premiulRadu Rosetti (Oneşti), Premiul Magda Isanos (Suceava), Premiul Agatha Grigorescu Bacovia (Mizil). Publică articole și recenzii în revistele literare Observatorul Cultural, Fereastra, Acolada, Nord Literar, Acum TV, Ziarul Financiar (suplimentul de duminica).

„On the Road”de Florin Dan Prodan este publicatde editura Shambhala Press Khadmandu din Nepal. Genul road poetry  este cu atât mai  inedit în România actuală, sufocată de propriile obsesii spațiale ale devenirii noastre europene. Tot în 2012 la editura Shambhala Press, Nepala apărut Poeme de călătorie

Florin Dan Prodan a terminat Facultatea de Litere și a debutat în 2005 cu volumul de versuri Pe scurt, publicat de editura T din Iaşi. Al doilea volum, Poem pentru Ulrike, a apărut în 2012 în colecţia cenaclului Zidul de Hârtie. Este prezent cu poeme în cîteva antologii de poezie din ţară şi străinătate. Publică poezie, eseu, interviuri, traduceri de poezie în Dilema veche, Suplimentul de cultură, Poesis, Timpul, Cronica, Calende, Transilvania, Bucovina literară, Oglinda literară, Colloquium, Studii eminesciene, Impact, Nordlitera, Feedback, Poesis International etc. În prezent este redactorul revistei Bucovina literară și fondator și coordonator al cenaclului sucevean Zidul de Hârtie www.ziduldahartie.wordpress.com .

Vă așteptăm în Club A, noi, autorii, Cosmin Perța, Felix Nicolau, Alix Klein și Paul Radu să ne simțim bine, să re-descoperim poezia împreună și să ne cunoaștem! Vor fi cărți și atmosferă placută!

Cookies