ȘTIRI

Lansare de carte ~ „legende urbane” de Tăuşance

Editura Herg Benet şi Energiea vă invită vineri, 30 martie, la o lansare de carte care ţi se potriveşte: volumul de poezie „legende urbane” de tăuşance.

În cadrul lansării va avea loc un spectacol de lectură Alex Fifea susţinut de vizualurile lui Schultz. Afterparty: DJ Mike.

Evenimentul face parte dintr-un nou concept literar intitulat „Poezie de uz comun”, prin care cititorii sunt invitaţi să citească dintr-o carte scrisă nu pentru critici sau discursuri afabile ci pentru oricare dintre noi, publicul, cu un mesaj direct, acutal şi percutant.

Despre “legende urbane”, Răzvan Țupa scrie: “Când muzica anilor ’80 s-a dus, rămâne poezia lui Vlad Tăuşance ‘cuiul/ prezent ca o migrenă’ şi ‘apoi/ să comandăm şampanie’. Între aceste limite se desfăşoară acţiunile poetice din ‘legende urbane’ cu dimineţile şi nopţile înţesate de nostalgii şi de o întreagă garderobă afectivă pret a porter. Diferitele moduri de destrămare interioară găsesc în vocea din acest volum o bază capabilă să le developeze. Şi developarea continuă până la imaginea recurentă a cuvintelor rupte, a scenelor fluide, a absenţelor care apar aici ca fondatoare ale identităţii poetice: ‘în noaptea asta e linişte/ şi nimeni nu mă priveşte în ochi/ şi nimeni nu smuceşte la dans/ şi nimeni nu îmi vede blugii/ şi nimeni nu ştie cum mă cheamă/ şi nimeni nu mă cheamă/ în noaptea asta sunt eu’.

“legende urbane”, debutul în poezie al lui Vlad Ioan Tăuşance, apărut la Editura Herg Benet în 2011, a fost nominalizat la Premiul Naţional Mihai Eminescu – Opera Prima 2012.

Autorul se prezintă cititorilor astfel: “tăuşance scrie. Cam ăsta este singurul lucru care se poate afirma fără dubii despre el. Poezie, teatru, briefuri, raţionale, definiţii, editoriale, comentarii, emailuri, jumătăţi de scenarii, proză scurtă. Și altele. De acum 18 ani. De pe la 15 ani. A trăit şi trăieşte din asta. Restul e pe Google.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button