Lansare de carte ~ Geshe Rabten, „Meditaţia si viata cotidiana”

de:
09 sept. 2011
0 Afișari
Lansare de carte ~ Geshe Rabten, „Meditaţia si viata cotidiana”

Editura Herald şi Centrul de Înalte Studii Tibetane – Elveţia vă invită la o lansare de carte de excepţie:

Geshe Rabten, „Meditaţia şi viaţa cotidiană”

Invitaţi:

Gonsar Tulku Rinpoche – Director spiritual al Centrului de Înalte Studii Tibetane din Mont Pelerin (Elveţia)

Rabten Tulku Rinpoche – Centrul de Înalte Studii Tibetane din Mont Pelerin (Elveţia)

Venerabilul Yeshe Zampo – Călugăr la Mănăstirea Rabten Choeling (Elveţia)

Mircea Costin Glăvan – traducător

Aurelian Scrima – directorul Editurii Herald

Moderator: Igor Mocanu (PR Executiv – Editura Herald)

GESHE RABTEN RINPOCHE s-a născut în Tibet în 1920 şi a fost un Maestru de meditaţie deplin realizat. În 1964 devine unul din asistenţii de filozofie ai S.S. Dalai-Lama. A scris un număr mare de cărţi importante asupra Dharmei. El a fondat în Europa mai multe centre unde se studiază buddhismul tibetan: Rabten Choeling în Elveţia, Tashi Rabten în Austria, Ghe Phel Ling în Italia, Centrul Tibetan în Germania. Se poate spune, pe drept cuvânt, că Geshe Rinpoche a fost principalul fondator al unei tradiţii pure şi complete a Dharmei în Europa.

Cartea de faţă cuprinde două învăţături de mare însemnătate: „Stările conştiinţei” şi „Meditaţia şi viaţa cotidiană”. Stările conştiinţei tratează despre unul dintre subiectele cele mai importante ale buddhismului. Mintea sau conştiinţa nu este o simplă temă comună religiilor şi filozofiilor, ci reprezintă, de fapt, punctul central al tuturor trăirilor noastre, însăşi caracteristica ce distinge fiinţele de restul fenomenelor existente. Cea de a doua parte a volumului, Meditaţia şi viaţa cotidiană, conţine instrucţiuni indispensabile tuturor celor care doresc să se dedice în mod serios practicii meditaţiei. Graţie măiestriei sale pedagogice, Gueshe Rabten a creat o metoda clară şi accesibilă, la îndemâna oricărei persoane ce se dedică practicii.

De acelaşi autor, la Editura Herald:

Un lama tibetan în căutarea adevărului – Viaţa şi învăţătura unui Maestru de meditaţie”, traducere de Mircea Costin Glăvan, Colecţia Himalaya, 2010;

Comorile Dharmei”, Traducere de Mircea Costin Glăvan, Colecţia Himalaya, 2004.

Cookies