Landart, skateparc, piste pentru biciclişti şi zonă de fitness într-un nou parc din Sectorul 2. VEZI CUM ARATĂ

de:
31 mai 2012
0 Afișari
Landart, skateparc, piste pentru biciclişti şi zonă de fitness într-un nou parc din Sectorul 2. VEZI CUM ARATĂ

Proiectul „Crearea unui parc de utilitate publică în cartierul Ion Creangă” este finanţat din fonduri europene prin POR (Programul Operaţional Regional), contribuţia Sectorului 2 fiind în sumă de 2,4 milioane lei.

Noul parc se desfăşoară pe o suprafaţă verde de 1,6 hectare şi este destinat unui număr de 25.000 de locuitori din cartier şi nu numai. „Eu sunt foarte mulţumit de rezultate având în vedere faptul că, datorită configuraţiei cartierului, nu exista niciun loc de joacă pentru copii în această zonă”, a declarat Cristian Lemnaru, directorul general al Administraţiei Domeniului Public Sector 2 care a adăugat că au fost construite două spaţii de joacă pentru copii, cu aparate de joacă destinate atât celor mari cât şi celor mici.

Parcul Ion Creangă este prevăzut cu skateparc, cu traseu de rampe şi obstacole de diferite grade de dificultate, zonă de fitness cu aparate de sport în aer liber, piste pentru biciclişti pe trasee mountain-bike şi teren multisport pentru baschet, tenis şi minifotbal.

După mişcarea în aer liber, vizitatorii se pot relaxa în foişorul Mileniul III ce este iluminat complet inclusiv noaptea. Sistemul foloseşte energie alternativă, cu panouri solare.

În parcul Ion Creangă, bucureştenii pot accesa patru infochioşcuri de unde aceştia pot afla informaţii utile privind protecţia mediului şi un mod de viaţă ecologic.

Pentru protecţia cetăţenilor, Poliţia Locală Sector 2 a implementat şi un sistem de supraveghere cu opt camere video.

„Acest amplasament era utilizat, înainte, pentru depozitarea neautorizată a deşeurilor. Acum, implemntarea proiectului a contribuit semnificativ la creşterea indicelui de suprafaţă verde pe cap de locuitor, în prezent fiind de 21,2 mp pe cap de locuitor”, a explicat Lemnaru.

Cookies