Lădițe, capre și borduri. Vechituri colectate de la parcagii de ocazie, de pe străzile unui sector al Bucureștiului

16 nov. 2022
18705 Afișari
Lădițe, capre și borduri. Vechituri colectate de la parcagii de ocazie, de pe străzile unui sector al Bucureștiului

Din disperarea de a ocupa un loc unde să-și pună mașina, unii locuitori ai Bucureștiului ocupă domeniul public considerând că li se cuvine un spațiu al lor. Și ei devin parcagii de ocazie. Gestul este însă contravenție.

Blocarea locurilor de parcare cu diverse obiecte se sancționează cu amenzi mari, de la 1.500 la 2.500 de lei, iar cei care sunt amendați pot fi chiar proprietarii de la casele unde apar vechiturile puse în stradă.

Poliția locală a Sectorului 2, care își mediatizează acțiunile, a anunțat că, săptămâna trecută, a avut o acțiune amplă pe trei străzi din sector: strada Traian Grozăvescu, strada Herța și Șos. Dobroești. ”Au demontat și ridicat diverse obiecte ilegal amplasate pe domeniul public – de la dispozitive, la capre, bidoane cu apă, lădițe, bucăți de borduri etc. Acțiunea de eliberare a trotuarelor s-a finalizat și cu amenzi.”, precizează polițiștii.

”Trotuarele sunt pentru oameni. Pentru noi toți. Nu sunt ale nimănui încât oricine să își poată monta tot soiul de dispozitive pentru a-și rezerva propriul loc de parcare.”, mai transmite Poliția Locală Sector 2.

Conform HCGMB 124/2008, privind parcarea pe domeniul public, „amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare” se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.

Chiar dacă polițiștii locali dau zeci de amenzi, fenomenul deși mai redus, continuă să fie practicat. Unul dintre polițiștii locali din sectorul 1, confruntat de asemenea cu această situație recurentă, povestea: „Pozăm obiectele respective și încercăm să-l identificăm pe contravenient. De cele mai multe ori fug, se ascund, nu-i găsim. Confiscăm obiectele respective, dar în câteva zile apar din nou”.

Îți recomandăm și:

 

 

Cookies