ȘTIRI

Vapor turistic și echipamente de kite-surfing pentru lacurile Tei și Floreasca cumpărate de Primărie

Primăria Capitalei a lansat licitația pentru achiziția ambarcațiunilor și echipamentelor necesare implementării proiectului „Amenajare circuit turistic pe Lacurile Tei și Floreasca (si zona adiacenta lor)”. Lista de achiziții a municipalității cuprinde: 32 de echipamente windsurfing, 30 echipamente kite-surfing, 40 de caiace, 50 de bărci, 50 de hidrobiclete, 8 turnuri pentru salvamari, 8 ambarcațiuni de salvare cu vâsle, 72 de biciclete, dar și un vaporaș turistic. Prețul estimat al achiziției este de 1.081.649 lei cu TVA (244.000 euro). 

Durata contractului este de opt luni, dar nu mai târziu de data de finalizare a proiectului, respectiv 31 decembrie 2015. 

Piscine, plaje amenajate, sală polifuncțională, amfiteatre și porturi turistice

Primăria Capitalei, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, va conecta lacurile Tei și Floreasca printr-o nouă ecluză ce va permite realizarea circuitului turistic navigabil. De asemenea, lacurile și malurile acestora vor fi curățate și amenajate. 

Planul de amenajare a lacurilor Tei şi Floreasca prevede și construirea a şase porturi pentru vaporaşe turistice, a 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi a două amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare. În plus proiectul prevede şi construirea unei săli polivalente de 260 metri pătraţi, cu 360 de locuri.

De asemenea, în cadrul proiectului, vor fi amenajate trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală şi patru kilometri de piste pentru pietoni şi biciclete.

Clădirile pentru servicii şi sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solară, la fel ca și vaporașul.

„În cadrul structurii de primire turistică cu funcțiuni de agrement Floreasca Tei va fi creată o gamă diversificată de servicii de agrement turistic: practicarea de sporturi nautice, plimbări cu vaporașul, plimbări cu bicicleta pe pista cicliopietonallă, găzduirea de evenimente culturale, sportive și de diverstiment în amfiteatrele, sala polifuncțională, în chioșcurile pentru activități culturale și agrement/loisir, petrecerea timpului la piscine și locuri speciale pentru plajă ( zonă agrement- Lido cu piscină)”, se precizează în caietul de sarcini.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Capitalei a atribuit și contractul pentru executarea lucrărilor de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei și zona adiacentă lor. Asocierea de firme SC Construcții Erbașu SA & SC Garden Center Grup SRL & SC Eco Horticultura SRL & Vega 93 SRL & SC Aedillia Construct 90 SRL a câștigat licitația în acest caz. 

Lucrările ce vor fi realizate includ lucrări de arhitectură peisagistică a parcurilor, de protecție a malurilor, instalații pentru clădiri și construcții clădiri destinate activităților de recreere sportive, culturale, de cazare și restaurante.

Investiţia este finanţată în cea mai mare parte prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Investiția totală a Primăriei Capitalei ajunge la 76.047.109 lei cu TVA (61,328,313.9 RON fără TVA), adică aproximativ 17 milioane de euro.

Primăria Capitalei își propune ca prin acest proiect să crească numărul turiștilor care vin în București cu cel puțin 15% și a duratei sejurului cu cel puțin 10%.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button