ARHIVA B365

Lacurile Floreasca și Tei se schimbă la față: Circuit turistic de 15 milioane de euro

Contractul pentru executarea lucrărilor pentru amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei va fi încheiat în urma organizării unei licitaţii deschise şi va putea avea forma unei asocieri de mai multe firme.

Valoarea estimată a contractului este de 64.212.386, 21 de lei (aproximativ 14.593.724,13 de euro) fără TVA, se precizează în anunţ.

Contractul, finaţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, va avea durata de 17 luni începând de la data atribuirii.

Planul de amenajare a lacurilor Tei şi Floreasca prevede construirea a şase porturi pentru vaporaşe turistice, a 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi a două amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare. În plus proiectul prevede şi construirea unei săli polivalente de 260 metri pătraţi, cu 360 de locuri.

Pentru a putea face navigabilă zona dintre lacul Herăstrău și lacul Tei, lacurile vor fi curățate, iar malurile din beton vor fi întărite, dat fiind că acestea s-au degradat în lipsa oricărei intervenții până în prezent.

În cadrul proiectului, vor fi amenajate trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală şi patru kilometri de piste pentru pietoni şi biciclete.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), care va realiza acest proiect, va achiziţiona un vaporaş turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete. Clădirile pentru servicii şi sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solară, la fel ca și vaporașul.

Primăria Capitalei își propune ca prin acest proiect să crească numărul turiștilor care vin în București cu cel puțin 15% și a duratei sejurului cu cel puțin 10%.

„Data de finalizare a implementării proiectului este 12.06.2015”, se precizează în caietul de sarcini al proiectului.  

Cu toate acestea, în bugetul Primăriei Capitalei pentru acest an sunt prevăzuți pentru aceste proiect doar 1,5 milioane lei (337.000 euro).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button