Lacul Morii ar putea deveni navigabil și, astfel, s-ar înființa prima bază sportivă de canotaj din București. Primii beneficiari: Federația Română de Canotaj

27 sept. 2022
934 afișări
Lacul Morii ar putea deveni navigabil și, astfel, s-ar înființa prima bază sportivă de canotaj din București. Primii beneficiari: Federația Română de Canotaj
FOTO: Facebook Calin Tudor Zarojanu

Primăria Sectorului 6 va construi pe Lacul Morii prima bază sportivă de canotaj din București, dacă, împreună cu Federația Română de Canotaj va obține acordul de la Apele Române.

Într-o conferință de presă organizată azi la Plaza România, primarul Ciprian Ciucu a anunțat că intenționează să construiască pe Lacul Morii o bază sportivă de canotaj, prima de acest fel din București. Mai mulți sportivi și reprezentanți ai Federației Române de Canotaj, prezenți la eveniment, au salutat ideea. Pentru concretizarea ei, va trebui îndeplinită o condiție: trebuie obținut acordul Apelor Române

„Am văzut ce performanțe au avut sportivii noștri în acest an, performanțe care trebuie să fie menținute. Astfel, am avut o discuție cu Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, care consideră că Lacul Morii este perfect pentru sportivii noștri, pentru a avea o bază sportivă acolo. Eu am toată deschiderea, doar că Lacul Morii este administrat de Apele Române și, dacă Federația Română de Canotaj face un protocol cu Apele Române, noi, Sectorul 6, ne asumăm ca acolo, la baza digului, să creăm o bază sportivă”, a promis primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

”Cei care se plimbă prin zonă pot admira sportivii în timpul antrenamentelor”

Investiția nu va fi mare și nici greu de pus în practică, a spus primarul Sectorului 6. „Nu cred că este o investiție pe care Sectorul 6 să nu și-o permită. Plus că și Lacul Morii va fi mai bine pus în valoare: cei care se plimbă prin zonă pot admira sportivii în timpul antrenamentelor. I-am promis doamnei Lipă că, imediat ce are acest protocol cu cei de la Apele Române, vom putea da drumul la discuții, comandăm un studiu de prefezabilitate și vom ști care e valoarea proiectului. Dar nu va fi una mare, raportat la beneficii, va fi o valoare relativ mică. Depinde de dimensiunea bazei: cât de mare o vrea și câți sportivi poate primi”, a explicat primarul.

Ca să înțelegeți mai bine, o bază sportivă de canotaj presupune un spațiu securizat, monitorizat și păzit, în care sportivii să-și țină bărcile și echipamentele, niște pontoane și eventual o sală mică de fitness, cu vestiare.

Sandu Pop: „Este lucrul de care canotajul duce lipsă în acest moment”

Sandu Pop, secretarul general al Federației Române de Canotaj, prezent la conferința de marți, a salutat deschiderea edilului pentru sport: „Infrastructura stă la baza dezvoltării oricărei activități, fie că este de masă, fie că e de performanță. Iar promisiunea domnului primar că va investi într-o bază nautică în Sectorul 6 ne aduce o foarte mare satisfacție. Este lucrul de care canotajul duce lipsă în acest moment. Vom profita de această oportunitate pe care ne-o oferiți și vă mulțumim în numele sportivilor”.

Sportivii români, cu rezultate excepționale, se antrenează acum pe Lacul Snagov, în Ilfov.

Concursul de soluții pentru Lacul Morii este în plină desfășurare

În urmă cu o lună, Primăria Sectorului 6 a anunțat lansarea concursului internațional de soluții pentru amenajarea viitorului Parc Lacul Morii. Arhitecți, urbaniști, peisagiști din țară și din străinătate au intrat deja în cursa pentru cea mai bună idee de valorificare a acestei oaze de verdeață de 16,6 hectare. „De ce concurs de soluții pentru proiectare? Pentru că este cea mai bună decizie. Un juriu complet independent decide care este cea mai bună soluție, aducând multă valoare adăugată. Era simplu să contractăm o firmă de proiectare, dar un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluție! Mergem 100% pe mâna experților”, a anunțat în august Ciprian Ciucu.

Așadar, pe Lacul Morii, pe lângă canotaj, vor fi practicate și alte sporturi, inclusiv nautice. „Se poate delimita o arie, astfel încât să avem și alte sporturi nautice, pentru că lacul este foarte mare. În plus, terenul permite și dezvoltarea de baze sportive pentru tenis, pentru baschet, sporturi care nu presupun terenuri foarte mari. Toate acestea vor fi la dispoziția comunității. În prezent, concursul de soluții este în derulare, mă aștept ca într-o lună și jumătate să fie finalizat și să avem un câștigător”, a mai spus Ciucu.

Îți mai recomandăm și:

Cookies