Lacul Fundeni a devenit groapă de gunoi din Sectorul 2. În doar 5 zile, de aici au fost scoase peste 300 de tone de deșeuri

11 iul. 2023
1533 Afișari
Lacul Fundeni a devenit groapă de gunoi din Sectorul 2. În doar 5 zile, de aici au fost scoase peste 300 de tone de deșeuri
Lacul Fundeni a devenit groapă de gunoi din Sectorul 2. În doar 5 zile, de aici au fost scoase peste 300 de tone de deșeuri. Sursa foto: Facebook/ Apele Române

Peste 300 de tone de deșeuri au fost scoase din Lacul Fundeni, în doar 5 zile. Administrația Națională „Apele Române” a transmis raportul, din care reiese nepăsarea oamenilor față de mediul înconjurător.

„Continuăm să scoatem munți de gunoaie din Lacul Fundeni”

Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) a anunțat luni, 10 iulie 2023, că peste 300 de tone de gunoaie au fost scoase din Lacul Fundeni, localizat în Sectorul 2 al Capitalei.

De asemenea, ANAR a spus că vor fi scoși în continuare munți de deșeuri din lac, chiar dacă afară temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate.

Peste 300 de tone de deşeuri au fost scoase din Lacul Fundeni în decurs de cinci zile.

Continuăm să scoatem munţi de gunoaie din lacul Fundeni. Chiar dacă temperaturile crescute ne îngreunează activitatea, lucrările de igienizare şi decolmatare sunt în plină desfăşurare”, coform ANAR.

În ultimii doi ani, au fost scoase peste 30.000 de tone de deșeuri din Lacul Fundeni, deci, aproximativ 15.000 de tone scoase pe an, potrivit unui raport ANAR.

Rezultatele din ultimii doi ani vorbesc de la sine despre nepăsarea față de mediu a unora dintre semenii noștri:
  • Peste 300 de tone de deșeuri în 5 zile;
  • 15.000 de tone de deșeuri/an;
  • Peste 30.000 de tone scoase în ultimii doi ani” a transmis Administrația Națională „Apele Române”.

Mai mult decât atât, Administrația a remarcat că aceste date referitoare la cantitatea imensă de deșeuri acumulată în lac vorbesc de la sine înțeles și că oamenii au devenit mult mai nepăsători cu mediul înconjurător.

Lucrările sunt realizate de Apele Române Argeş-Vedea – Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov-Bucureşti, Formaţia Colentina Pasărea în parteneriat cu Primăria Sectorului 2.

Câteva imagini cu deșeurile scoase din Lacul Fundeni

Administrația Națională „Apele Române” a scos tone de deșeuri din Lacul Fundeni
Administrația Națională „Apele Române” a scos tone de deșeuri din Lacul Fundeni. Sursa foto: Facebook/ Apele Române
Deșeuri Lacul Fundeni
Deșeuri Lacul Fundeni. Sursa foto: Facebook/ Apele Române

În decursul unui an, au fost scoase 25 de mii de tone de deșeuri din Lacul Fundeni

Apele Române a transmis în anul 2022, pe pagina de Facebook, că în decursul unui an au fost scoase 25 de mii de tone din lacul Fundeni. La sfârșitul lunii iulie, anul trecut, Apele Române Argeș-Vedea Sistemul de Gospodărie a Apelor Ilfov-București în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 București au scos 10 mii de tone de gunoaie, a transmis Buletin de București.

Reprezentanții Apelor Române susțin că oricâte mașini se folosesc pentru ridicarea deșeurilor de pe marginea lacurilor, dacă se aruncă în continuare gunoaie, ele vor ajunge să fie mereu murdare.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a vorbit și el despre problema poluării lacurilor din Sectorul 2:

Vom duce ecologizarea lacurilor până la capăt. Indiferent cât efort va necesita, ne vom asigura că scoatem tot gunoiul din lacurile din sector. Sper că măcar acum, după ce răul a fost făcut și tragem ponoasele împreună, să înțelegem. Să înțelegem că gunoiul nu se poate băga sub preș la nesfârșit. Să înțelegem că doi lei economisiți ieri ne costă mai mult azi. Și că pe cei mici ai noștri mult mai mult mâine.”

Radu Mihaiu a mai adăugat că problema vine de la firmele care aruncă gunoaie cu duba în apă, pierzându-se controlul și obișnuindu-se așa.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies