Lacul din Parcul Carol va fi curățat. Decolmatarea se face săptămâna asta

19 sept. 2022
988 Afișari
Lacul din Parcul Carol va fi curățat. Decolmatarea se face săptămâna asta
Lacul din Parcul Carol va fi curățat. Decolmatarea se face săptămâna asta/Sursă foto: Facebook-Horia Tomescu

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat astăzi, 19 septembrie 2022, ca lacul aflat în Parcul Carol va fi curățat de aluviuni în această săptămână.

Lacul din Parcul Carol va fi curățat

După cum a informat viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, stratul de aluviuni depuse în Lacul Parcului Carol a ajuns să varieze între 25 și 80 de centimetri. Astfel că, pentru remedia acest lucru, au fost demarate lucrările pentru decolmatarea lacului.

Lacul Carol nu a mai fost decolmatat de circa 20 de ani, ceea ce face ca stratul de aluviuni depuse să varieze între 25-80 cm, iar în zona podului de acces la insulă, adâncimea apei să rămână de doar 20 cm. Acest lucru face practic imposibilă trecerea cu barca pe sub pod, atât în scop de agrement, cât și pentru curățarea luciului de apă, a transmis Horia Tomescu.

Lucrările vor fi demarate în cursul acestei săptămâni. Acestea vor face că adâncimea apei pe toată lungimea brațului să ajungă la aproximativ 1 metru.

De asemenea, viceprimarul Capitalei a anunțat că va fi îmbunătățit și aspectul apei, ceea ce va crea un spațiu relaxant pentru bucureșteni.

Reabilitarea parcului este estimată la 3 ani

În data de 31 august 2022, a fost anunțat că Parcul Carol intra în reabilitare. Durata reabilitării parcului istoric este estimată la 3 ani. Investiția este estimată la 47 milioane lei, aproape 10 milioane de euro.

Iată care sunt lucrările de reabilitare ce vor avea loc în Parcul Carol I:

  • reabilitarea și refacerea fondului dendrologic și a spațiilor verzi,
  • reabilitarea aleilor, scărilor și împrejmuirilor,
  • reabilitarea instalațiilor și a rețelelor de iluminat public și monumental,
  • restaurarea, reorganizarea și înlocuirea mobilierului urban, a locurilor de joacă și a terenurilor de sport,
  • reabilitarea podurilor, fântânilor și pavilioanelor.

Parcul Carol I – cu o poveste încărcată legată de mausoleul unde se află trupul neînsuflețit al fostului premier comunist Petru Groza, dar și mormântul Eroului Necunoscut din fața monumentului – este unul dintre parcurile istorice ale Bucureștiului.

Cookies