Lactatele şi legumele sunt cele mai scumpe la Bucureşti

de:
25 sept. 2011
0 Afișari
Lactatele şi legumele sunt cele mai scumpe la Bucureşti

Astfel, litrul de lapte atinge recordul în Bucureşti, ajungând la 4,5 lei, în timp ce kilogramul de telemea se vinde cu preţuri cuprinse între 14 şi 20 lei. Preţuri asemănătoare se înregistrează în judeţele Constanţa, Sălaj sau Galaţi, în timp ce în Teleorman sau Vrancea, telemeaua este cea mai ieftină şi se vinde cu 11-12 lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii, citate de Capital.ro

În ciuda producţiei record de legume de anul acesta, acestea sunt în continuare foarte scumpe, în pieţele bucureştene fiind cam aceleaşi preţuri ca în urmă cu două luni. Astfel, tomatele se vând cu 1,5-3 lei/kilogram, castraveţii cu 1,5-2,5 lei/kilogram, iar varza cu 1-1,5 lei/kilogram.

Tomate mai ieftine pot fi cumpărate din judeţele Buzău, Constanţa şi Vâlcea (până la 1,5 lei/kilogram), iar castraveţi cu preţuri mai mici de 1 lei-1,5 lei în Gorj, Dâmboviţa sau Vancea.

În ceea ce priveşte kilogramul de carne, bucureştenii stau ceva mai bine, ei putând achiziţiona carnea de porc cu 9,4-10,5 lei, carnea de pasăre cu7,5-9,8 lei, iar cea de vită cu 10-11 lei.

Aceasta în timp ce în Iaşi carnea de porc ajunge la 18 lei/kilogram, iar la Brăila şi Hunedoara carnea de vită atinge 20 lei/kilogram.

Cookies