Lacrimi și nervi în STB. Cum provoacă Secret Santa ditai drama de Crăciun

22 dec. 2022
918 Afișari
Lacrimi și nervi în STB. Cum provoacă Secret Santa ditai drama de Crăciun
Sărbători cu STB. Colinde, bice, trompete, buhai și mult entuziasm în BucureștiDiana Popescu: Lacrimi și nervi în STB. Cum provoacă Secret Santa ditai drama de Crăciun

Decembrie e despre cadouri. Despre sărbători. Dar, fatalmente, e și despre dileme și drame de sezon. STB-ul e plin de toate, ca un pom de Crăciun.

🚌 Doi ochelariști ultrasimpatici discută despre școală:

– Deci? Cine crezi c-a luat singurul 10 din clasă, la Logică?

Tăcere.

– Io, mă, io! Da’ să nu mă-ntrebi cum l-am luat, că nici eu nu știu…

Nu-l întreabă.

– Deci fii atent: la test ne-a dat 10 întrebări. Și eu am greșit un răspuns, dar am luat 10. Cine a greșit două răspunsuri a luat 9. Și tot așa… Păi, cum adică? Nu trebuia să iau 10, dacă am greșit un răspuns! Că am avut 10 întrebări. Dar un punct e din oficiu. Deci alea 10 întrebări fac 9 puncte. Cum ar veni, un răspuns – 0,9 puncte. Deci, dacă am greșit unul, ar fi trebuit să-mi scadă 0,9 puncte. Și să iau nota 9,1. Deci 9.

De cealaltă parte, tăcerea continuă. Numai mie-mi vine să-i spun: „Puștiule, ai perfectă dreptate! O logică imbatabilă! Probabil s-a prins și profa, d-aia ți-a dat 10!”.

🛍️ 🚌 Că tot e perioada shopping-ului turbat, o situație cu STB și curieri:

Fac, zilele trecute, o comandă online. Mă sună omul de la Fan Curier, să mă anunțe că e pe drum.

– Săru’ mâna, pe unde se intră la dumneavoastră în sediu? De la Răzoare fac dreapta, ca s-ajung în față? Că prin spate mă-ncurc…

Convenim că-i mai lesne prin Panduri decât pe ”Trafic Greu”.

– Cât mai faceți până aici? O oră jumate-două?

– Nu știu, doamnă, că vin din sudul orașului… cu STB-ul.

– Atunci mai bine luați metroul, până la Eroilor, și, de-acolo, 226, că are stație imediat cum face stânga pe Panduri, după ce urcă dealul de la Academia Militară.

– Ia uite, nu știam! Mulțumesc mult pentru pont!

Cam așa se lucrează uneori la firmele de curierat rapid. Eu zic că mai simplu ar fi să-și ia șoferii de autobuz juma’ de normă: preiau coletul la depou, după care te sună, să ți-l ridici, cu 5 minute înainte s-ajungă în stația cea mai apropiată de tine. #lerșicurier

😭 – Hai, mă, nu mai fi supărată…

– Cum să nu fiu, mă? CUM SĂ NU FIU?!

Degeaba încearcă s-o liniștească prietena ei. Adolescenta blondă, cu scufiță maronie și rucsac uriaș, stă să izbucnească în plâns.

– Ce porcărie! Cum să faci, mă, așa o mizerie? Toată lumea a primit cadouri mișto, hanorace, tricouri… Și el îmi aduce o amărâtă de cremă? Ce să fac, mă, cu crema ta?!

Se posomorăște la loc, dar, înainte ca vreo nouă încurajare să vină dinspre colega ei, izbucnește iar:

– Pun pariu c-a primit-o maică-sa și, fiindcă nici ea n-a avut ce face cu ea, i-a pasat-o ăstuia, să mi-o dea mie! Că avea și-un colț îndoit la cutie… Îmi bag picioarele în Secret Santa și-n cadou’ lui de kkt! Nu mai particip niciodată! Eu îmi bat capul și pun bani mai mulți, și-așa a făcut toată lumea, și ăsta vine cu crema lui idioată, să-mi strice mie orice chef… Să nu mai aud de Secret Santa-n viața mea!

Nota B365.ro: Diana și ale ei #CroniciSTB:

Cookies